Στο 2% η διαφορά Ολυμπιακών – Παναθηναϊκών – Κατά του Αυγενάκη, υπέρ του VAR και των ξένων διαιτητών οι φίλαθλοι

ΓΚΑΛΟΠ: ΑLCO για ΟPEN / ΠΗΓΉ: SDNA
Print Friendly, PDF & Email

Στο Total Football του OPEN παρουσιάστηκε η πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική έρευνα στην Ελλάδα, που έγινε από 22 έως 29/3/2021. Σε πανελλήνιο δείγμα 2.000 ατόμων αναζητήθηκε ποια ομάδα υποστηρίζουν οι φίλαθλοι, αν επηρεάστηκε το ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο την εποχή της πανδημίας, τι γνώμη έχουν για την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και την παρεμβατικότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού, μαζί με άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Η διαφορά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού βρίσκεται στο 2%, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι πλέον ξεκάθαρα η 3η οπαδική δύναμη της χώρας, ενώ ανεβασμένα είναι και τα νούμερα της ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα ο Ολυμπιακός είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στην Ελλάδα, με ποσοστό 28%, ενώ ο Παναθηναϊκός τον ακολουθεί από κοντά με 26%. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός υπερτερεί του Ολυμπιακού στις γυναίκες, στις ηλικίες 17 – 24 και έχει περισσότερο κόσμο στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Ο ΠΑΟΚ είναι τρίτη δύναμη με 18% όσο και στις περιοχές Μακεδονίας και Θράκης, όπου βγάζει εύκολα… αυτοδυναμία με 59%.

Στην τέταρτη θέση με 13% είναι η ΑΕΚ, η οποία επίσης παρουσιάζει μικρή αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων της μετά το πρωτάθλημα του 2018, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Αρης με 3%.

Όσον αφορά τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη το 40% θεωρεί λανθασμένες τις αποφάσεις του στο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τη στάση απέναντι στην πολιτική του κ. Αυγενάκη ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζει ο κάθε μετέχων στην έρευνα, έχει ως εξής: Φίλαθλοι ΟΣΦΠ: Σωστές αποφάσεις Αυγενάκη 35%, λανθασμένες αποφάσεις 26%. Φίλαθλοι ΠΑΟ: Σωστές 30%, λανθασμένες 36%. Φίλαθλοι ΑΕΚ: Σωστές 17%, λανθασμένες: 41% και φίλαθλοι ΠΑΟΚ: Σωστές 6%, λανθασμένες 73%.

Θετικά απέναντι στο VAR εκφράστηκε το 78% των συμμετεχόντων στην έρευνα και υπέρ των ξένων διαιτητών το 66%,

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία της έρευνας ΕΔΩ

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή