Ποιό είναι το δυνατό και ποιό το αδύνατο σημείο στη διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών

Print Friendly, PDF & Email

Το πρωτάθλημα της Super League 1 θ’ αρχίσει κανονικά και οι όποιες αντιδράσεις για την πρόθεσης μείωση του τιμήματος της σύμβασης από πλευράς ΠΑΕ μετατίθεται στο μέλλον.

Το επόμενο πρωτάθλημα που προγραμματίζεται ν’ αρχίσει είναι αυτό της Super League 2. Πρόκειται για «πρωτάθλημα – κατασκεύασμα» της προηγούμενης κυβέρνησης με «εγγυημένα έσοδα» από την ΕΡΤ και «εγγυητή», στις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του ποδοσφαίρου, τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη.

Στην περίπτωση της Super League 1 οι ΠΑΕ που ανήκουν στην ΕΡΤ πατούν πάνω στη σύμβαση που έχει από πέρυσι υπογραφεί, αρνούνται την προτεινόμενη μείωση, τηρούν τις απορρέουσες από αυτήν υποχρεώσεις αρχίζοντας το πρωτάθλημα και περιμένουν την κυβέρνηση να κάνει το επόμενο βήμα.

Στην περίπτωση της Super League 2 τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. Αυτό είναι το «αδύνατο σημείο» για τις ομάδες του πρωταθλήματος, αφού είναι εντελώς ξεκρέμαστες.

Το «δυνατό σημείο», που μπορούν να εκμεταλλευθούν είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ταυτιστεί με τη μη έναρξη του δεύτερου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος, έστω κι αν η ίδια καλείται να υλοποιήσει υπόσχεσης των προηγούμενων.

Oι ομάδες ζητούν να υπογραφεί σύμβση με τα οικονομικά ανταλλάγματα που είχαν συμφωνηθεί με τη προηγούμενη κυβέρνηση. Η ΕΡΤ υλοποιώντας αποφάσεις της σημερινή κυβέρνησης προτείνει μείωση 45%, που οι ομάδες δεν δέχονται.

Εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν και την Πέμπτη 22/8. Το πρώι ο Λ. Λεουτσάκος θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα θέματα αντιμετώπισης της βίας και στις 14.00 έχει προγραμματιστεί διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης SL 2 – Football League για την ημερομηνία κλήρωσns του νέου πρωταθλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here