ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά Αυγενάκη: “Αδιαφορούν για τη Γ’ Εθνική, δεν έχουν κανένα σχέδιο”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης υπστηρίζει πως “οι μάσκες έπεσαν”, μετά τη διευκρινιστική δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ότι το αίτημα της ΓΓΑ για έναρξη της Γ’ Εθνικής εστάλη στην αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων στις 13/1.

Σημειώνεται πως το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει αίτημα από τη ΓΓΑ για έναρξη προπονήσεων στη Γ’ Εθνική, ωστόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης τον διέψευσε τονίζοντας ότι το σχετικό έγγραφο εστάλη στις 13/1.

Αυτή η παραδοχή του υφυπουργού Αθλητισμού προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μέσω του Θάνου Μωραΐτη:

«Ενώ ο αθλητισμός επί 11 μήνες έχει “κατεβάσει ρολά” και από τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μόνο η Super League εξελίσσεται κανονικά, o Yφ. Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, επιχειρώντας σήμερα να διαψεύσει μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας – που δήλωσε ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου – εκτέθηκε για πολλοστή φορά. Παραδέχτηκε ευθέως ότι μόλις στις 13 Ιανουαρίου υπέβαλε για πρώτη φορά αίτημα στη σχετική επιτροπή για επανέναρξη των προπονήσεων και της Γ΄ Εθνικής.

Από τον Αύγουστο η αθλητική κοινότητα ζητά την επανεκκίνηση του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Λαμβάνει όμως επί μήνες την άρνηση του κ. Αυγενάκη που ναι μεν εμφανιζόταν να νοιάζεται για την επανεκκίνηση, σκόνταφτε δε, όπως έλεγε, στην άρνηση των «ειδικών».

Αποδεικνύεται περίτρανα η πραγματικότητα. Ενώ επί μήνες παρουσιάζονταν ότι ήθελαν να ανοίξουν τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα αδιαφορούσαν. Κωλυσιεργούσαν αδικαιολόγητα εμπαίζοντας τους ανθρώπους του. Και σε αυτό τον τομέα δεν είχαν από την αρχή κανένα απολύτως σχέδιο. Οι μάσκες, όμως, έπεσαν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή