Συγκρουόμενες θέσεις για την είσοδο της ‘Ενωσης Διαιτητών στην ΕΠΟ από Σιδηρόπουλο και Γιανναδάκη προς τον εκπρόσωπο της UEFA!

Print Friendly, PDF & Email

Eκπρόσωπος της UEFA βρέθηκε στην Αθήνα για να συζητήσει με την ΕΠΟ και τους εμπλεκόμενους φορείς τη διαδικασία μέσω της οποίας η “Ένωση Διαιτητών” θα γίνει μέλος της ΓΣ της ΕΠΟ και θα εκπροσώπείται και στην Εκτελεστική της Επιτροπή, κατά τις προβλέψεις του κατασταστικού της ομοσονδίας, που αποτυπώνει τη συμφωνία των δύο μερών (ΕΠΟ – UEFA), που έγινε τον Αύγουστο του 2021.

Ωστόσο, o εκπρόσωπος της UEFA, στις συζητήσεις που είχε, άκουσε συγκρουόμενες μεταξύ τους θέσεις:

Ο εν ενεργεία διαιτητής Τ. Σιδηρόπουλος, προφανώς ως “εκπρόσωπος” των εν ενεργεία διαιτητών, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχουν συσταθεί σωματεία διαιτητών, αν κατηγορία, στην οποία ανήκουν (oι διαιτητές), ώστε εν συνεχεία να δημιουργηθεί η “Ένωση Διαιτητών” με εν ενεργεία διαιτητές και ζήτησε να τροποποιηθεί το καταστατικό της ΕΠΟ, ώστε να μπορεί να συσταθεί “Ένωση Διαιτητών” με λιγότερα από δέκα σωματεία.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της “Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ”, Εμ. Γιανναδάκης, αναφέρθηκε στο υφιστάμενο μοντέλο διάρθρωσης της διαιτησίας, τονίζοντας ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η υφιστάμενη “Ένωση Διαιτητών / ΟΔΠΕ” θα είναι αυτή που θα γίνει μέλος της ΕΠΟ και ότι οι εν ενεργεία διαιτητές θα ενταχθούν στους συνδέσμους διαιτητών, έχοντας πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

H διάταξη που έφερε στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο ο υφυπουργός αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκης, αναφέρει : “στο άρθρο 43Α του ν. 2725/1999 προστίθεται παρ. 7 ως εξής:«7) Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου ο φορέας της παρ. 1 (σ.σ. ΟΔΠΕ) δύναται να φέρει στην επωνυμία του τη λέξη «ένωση» και, ανεξαρτήτως επωνυμίας, να αποτελεί μέλος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.)Κατά παρέκκλιση της παρ. 6 του παρόντος και των άρθρων 3 παρ. 3 και 21, εν ενεργεία διαιτητής ποδοσφαίρου έχει δικαίωμα να εκλέγει τα μέλη των καταστατικών οργάνων του φορέα της παρ. 1 και να εκλέγεται τόσο ως μέλος στα όργανα αυτά, όσο και ως αντιπρόσωπος του φορέα της παρ. 1 στη γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο., καθώς και ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ή άλλου καταστατικού οργάνου της παραπάνω αθλητικής ομοσπονδίας».”

Είναι, επομένως, σαφές, ότι Σιδηρόπουλος και Γιανναδάκης, παρουσίασαν δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα οργάνωσης της διαιτησίας στον εκπρόσωπο της UEFA.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κατά τη συνομιλία που είχε με τον εκπρόσωπο της UEFA, αναφέρθηκε στην ανωτέρω τροπολογία και πρόσθεσε ότι στη ΓΣ της ΕΠΟ τον Ιούνιο θα τροποποιηθεί το καταστατικό ώστε οι εν ενεργεία διαιτητές να αποκτήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και να μπορούν να είναι μέλη σωματείου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, συζήτηση έγινε και για την “επαγγελματική διαιτησία”.

Διαβάστε ακόμα:

Aυτή είναι η διάταξη που βάζει την “Ένωση Διαιτητών / ΟΔΠΕ” στην ΕΠΟ!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή