Η SL1 με ψήφους 8-6 εισηγείται στην ΕΠΟ κατάργηση του -6 σε μη αδειοδότηση

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τις 14:00 ξεκίνησε στην τηλεδιάσκεψη της SL1 η συζήτηση για την αδειοδότηση των ομάδων και τις ποινές που επισύρει περίπτωση αδυναμίας. Το ΔΣ της Λίγκας συμφώνησε με την πρόταση του Μηνά Λυσάνδρου για παράταση αδειοδότησης έως 31/5 ωστόσο υπήρξαν διαφωνίες στο θέμα των ποινών. Τελικά κατόπιν ψηφοφορίας αποφασίστηκε η SL1 να εισηγηθεί στην ΕΠΟ κατάργηση του -6 σε περίπτωση που κάποια ΠΑΕ δεν αδειοδοτηθεί.

Από την πλευρά του Πανιώνιου, ο Χρήστος Δάρας ζήτησε την απάλειψη του -6 σε περίπτωση μη αδειοδότησης. Ο Μάκης Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ αντιπρότεινε ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών, πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Βόλος.

Ο Φώτης Κωστούλας του Παναιτωλικού αντέδρασε τονίζοντας πως “έχουμε κάνει λάστιχο το θέμα” και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να είναι -3 η ποινή αφαίρεσης.

Με τη σειρά του ο Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης πρότεινε να μην υπάρχει καμία αφαίρεση βαθμών. Παρόμοια πρόταση έκανε και ο Γιάννης Αλαφούζος για πλήρη απάλειψη ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης εν μέσω πανδημίας.

Τελικά τέθηκαν προς ψηφοφορία δύο πλαίσια, το ένα υποστήριζε την κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών και το άλλο πρότεινε αφαίρεση τριών βαθμών.

Με ψήφους 8-6 υπερίσχυσε το πλαίσιο της κατάργησης της αφαίρεσης βαθμών.

Υπέρ της κατάργησης ψήφισαν: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία, Ολυμπιακός.
Να αφαιρούνται 3 βαθμοί ψήφισαν: ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος, ΟΦΗ.
Λευκό ψήφισε η ΕΠΟ.

Περιορισμοί μεταγραφών
Εν συνεχεία τέθηκε σε ψηφοφορία η ποινή του περιορισμού των μεταγραφών για όσες ΠΑΕ δεν αδειοδοτούνται. Με οριακή πλειοψηφία 8-7 ο περιορισμός μεταγραφών διατηρείται.

Υπέρ της ισχύς της ποινής τάχθηκαν: Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ.

Υπέρ της κατάργησης: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή