Συνάντηση Μητσοτάκη με Τσέφεριν στο Μαξίμου – Αγωνία στην ΕΠΟ…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Αθήνα
Print Friendly, PDF & Email

Όπως ανακοινώθηκε στις 24/8 στις 17.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin στο μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση γίνεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο.

Η συζήτηση, όπως είναι φυσικό θα ακουμπήσει και τις σχέσεις της ΕΠΟ με τον υφυπουργείο αθλητισμού, που είναι οξυμένες λόγω των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος για τα σωματεία, που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Πρόσφατα FIFA και UEFA ζήτησαν από τον Αυγενάκη να συσταθεί ομάδα εργασίας για το θέμα και να δοθεί επαρκής παράταση στην εφαρμογή του νόμου. Ο υφυπουργός αθλητισμού έδωσε παράταση 14 ημερών μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στην ΕΠΟ αξιολογούν ως σημαντική την εν λόγω συνάντηση επειδή πιστεύουν ότι μόνο σε επίπεδο κορυφής μπορείς να επέλθει συμφωνία και να βρεθεί λύση για ένα θέμα που αποτελεί για μεγάλο διάστημα διεκλυστίνδα μεταξύ ποδοσφαίρου και πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού.

Εκτιμούν επίσης ότι στην παρούσα φάση εύλογα η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να ανοίξει μέτωπο με το ποδόσφαιρο και τα ερασιτεχνικά σωματεία οδηγώντας σε ακραίες αποφάσεις όπως η αναστολή έναρξης των πρωταθλημάτων.

Είναι η δεύτερη φορά που Μητσοτάκης και Τσέφεριν θα βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η προηγούμενη ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 όταν είχαν συναντηθεί με αφορμή την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι εκεί είχαν συμφώνησε για την Ολιστική Μελέτη η οποία παρουσιάστηκε λίγους μήνες αργότερα.

Στη Αθήνα αναμένεται, πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία των υπερθνικών ποδοσφαιρικών αρχών για συνάντηση με τον υφυποργό αθλητισμού και την ΕΠΟ.

Ο Τσέφεριν μετά το ραντεβού με τον πρωθυποyργό θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τις κληρώσεις των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή