Συντυχάκης: “Η ΕΠΟ λέει ψέματα…”

Print Friendly, PDF & Email

«Κατ’ επίφαση αθλητικό» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εισήχθη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς όπως τόνισε εισάγει προσαρμογές και τροποποιήσεις με πρόσχημα τα προβλήματα στον Αθλητισμό, αλλά επί της ουσίας θέτει κάποιους κανόνες για να μη χαθεί η μπάλα του ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο και στόχο έχει την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους.

Επισήμανε ακόμα ότι το νομοσχέδιο δεν ασχολείται καθόλου με τον ερασιτεχνικό, σχολικό και εργασιακό αθλητισμό, ενώ τα στάδια παραμένουν ακόμα κλειστά για το κοινό, ενώ άλλες δραστηριότητες έχουν «ανοίξει», αποδεικνύοντας ότι «όπου υπάρχουν κέρδη, ο κορονοϊός είναι ανύπαρκτος».

Τόνισε ότι το κυνήγι του κέρδους είναι η αιτία της διαφθοράς στον Αθλητισμό και ότι το ΚΚΕ δεν θεωρεί «πολυτέλεια να ασχοληθούμε με το δικαίωμα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού». Σχετικά με το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το κράτος είναι απέναντι στους ερασιτέχνες αθλητές, προπονητές, σωματεία, καθώς συνεχίζεται η επίθεση στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο λόγω κόστους και γραφειοκρατίας, ενώ στόχος του είναι να ενσωματώνεται πλήρως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου. Αναφέρθηκε επίσης στην πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μεταφορά των ΠΑΕ από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο υπουργείο Ανάπτυξης για να γίνεται ο έλεγχος ως Ανώνυμες Εταιρείες, κάτι το οποίο καμία κυβέρνηση δεν προχωρά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μ. Συντυχάκης στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων προπονητών ποδοσφαίρου από τα ΣΕΦΑΑ, θέμα για το οποίο το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία, καθώς δεν εξασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματά τους, ενώ υποβαθμίζεται και η αξία του πτυχίου τους. Τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αποφοίτων προπονητών, ότι το πτυχίο πρέπει να είναι το μοναδικό εισιτήριο για το επάγγελμα και ότι η ΕΠΟ δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναγνωρίζει αυτή επαγγελματικά δικαιώματα.

Αναφερόμενος ισχυρισμούς που ακούστηκαν στην ακρόαση φορέων από πλευράς ΕΠΟ είπε ότι “η ΕΠΟ λέει ψέματα ότι συνεργάζεται με τα ΤΕΦΑΑ…” και πρόσθεσε ότι τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών είναι πληρέστερα από εκείνα των πανάκριβων σεμιναρίων της ΕΠΟ. Κλείνοντας, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αφού στόχος του είναι να διασφαλίσει για ακόμα μια φορά την ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων στον χώρο του ποδοσφαίρου και του Αθλητισμού γενικότερα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή