ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας: Ο Αυγενάκης στραγγαλίζει οικονομικά την ΕΠΟ και η ΕΠΟ βάζει τσουχτερές τιμές στις Ενώσεις

Print Friendly, PDF & Email
Με αφορμή την τροπολογία που θα καταθέσει ο υφυπουργός αθλητισμού για τη μείωση του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συβάσεις των ΠΑΕ και τα παράβολα των μεταγραφών των ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου που γνωστοποίησε η ΕΠΟ, ο τομέας αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
“Τσουχτερές τιμές για την ανανέωση των αθλητικών δελτίων και ανισοκατανομή στα έσοδα των Ενώσεων επιβάλλει η ΕΠΟ, ενώ η αθλητική ηγεσία υπο τον κ. Αυγενάκη ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει την μείωση του ποσοστού από 5% σε 1% που θα αποδίδουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις.

Συγκεκριμένα, στον τιμοκατάλογο χρέωσης για την ανανέωση των αθλητικών δελτίων, οι τιμές κυμαίνονται από 20-40 ευρώ για ανανέωση 5 χρόνων έως 150 ευρώ για ανανέωση δελτίου για ένα χρόνο!

Είναι γεγονός ότι αυτές τις τσουχτερές τιμές θα κληθούν να πληρώσουν οι παράγοντες των ποδοσφαιρικών σωματείων με ότι συνεπάγεται αυτό για τον συνολικό προϋπολογισμό τους.

Ειδικά στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, η Α’ κατηγορία θα πληρώνει για κάθε αθλητικό δελτίο, 30 ευρώ (5 χρόνια ανανέωση), 40 ευρώ (4 χρόνια ανανέωση), 50 ευρώ (3 χρόνια ανανέωση), 80 ευρώ (2 χρόνια ανανένωση), 100 ευρώ (1 χρόνο ανανέωση).

Η κατανομή όμως των εσόδων είναι δυσανάλογη υπέρ της ΕΠΟ αφού το 60% θα κρατάει η Ομοσπονδία και 40% θα διανέμεται στις Ενώσεις, ενώ θα έπρεπε να είναι ανάποδα και στις τοπικές Ενώσεις να διανέμεται το 70% των εσόδων, αφού αυτά τα έσοδα διατηρούν βιώσιμες τις τοπικές Ενώσεις.

Παράλληλα, η αθλητική ηγεσία υπό τον κ. Αυγενάκη, επιχειρεί πρόσθετο οικονομικό στραγγαλισμό στην Ομοσπονδία και τις Ενώσεις, με μείωση του ποσοστού εσόδων που θα αποδίδεται από τις ΠΑΕ, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από 5% που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ σε 1% που θα νομοθετήσει το υπουργείο Αθλητισμού και ο κ. Αυγενάκης, ικανοποιώντας αίτημα του νέου προέδρου της Super League.

Το Τμήμα Αθλητισμού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας καταγγέλλει την οικονομική αφαίμαξη που επιβάλλεται στα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία και την οικονομική υστέρηση που προκαλείται στις τοπικές Ενώσεις από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) καθώς και τον οικονομικό στραγγαλισμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που επιβάλλει η Κυβέρνηση της Ν.Δ.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή