Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Ένωσης Διαιτητών κατά της ΕΠΟ – Έως τη Δευτέρα η απόφαση

Print Friendly, PDF & Email

Έως την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ένωση Διαιτητων / ΟΔΠΕ κατά της ΕΠΟ με αίτημα την αναγνώρισή της ως μέλος στην τακτική ΓΣ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που θα γίνει στις 28 Ιουνίου.

Η ΕΠΟ, που εκπροσωπήθηκε από τρεις δικηγόρους αρχικά ζήτησε αναβολή. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι παραστάτες της ΕΠΟ υποστήριξαν ότι τα δικαιολογητικά έγγραφα της Ένωσης Διαιτητών δεν είναι πλήρη, ενώ έγινε επίκληση των κανονισμών της ομοσπονδίας και ειδικότερα αυτού της διαιτησίας.

Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι η UEFA θέλει στην Ένωση Διαιτητών να είναι και εν ενεργεία διαιτητές.

Η πλευρά της Ένωσης Διαιτητών υποστήριξε ότι δικαιούται έγγραφης ως μέλος της ΕΠΟ σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ και τον αθλητικό νόμο.

Σχετικά με το έλλειμα πληρότητας στα δικαιολογητικά που ισχυρίστηκε η πλευρά της ΕΠΟ, ειπώθηκε ότι όλα τα έγγραφα, που από το καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπονται, έχουν σταλεί το 2022 και το 2023.

Τέλος όσον αφορά τους κανονισμούς της ΕΠΟ, η Ένωση Διαιτητών κατέθεσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο κανονισμός διαιτησίας και άλλοι κανονισνοί της ΕΠΟ δεν έχουν υποβληθεί προς έγκριση στη ΓΓΑ, όπως ο νόμος προβλέπει.

Οι δύο πλευρές προσκόμισαν στο δικαστήριο σειρά εγγράφων.

Κατά τη διάρκεια τη διαδικασίας υπήρξαν στιγμές έντασης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή