Τέλος από την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία, επιστρέφει ο Λουτσέσκου

Print Friendly, PDF & Email

Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία δεν ήταν αρκετή για τον Ιβάν Σαββίδη, ώστε να τον διατηρήσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Σήμερα (26/5) έγινε σύσκεψη και άμεση επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΟΚ με τον Ουρουγουανό, όπου ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από τον Πάμπλο Γκαρσία να συνεχίσει στον σύλλογο από όποιο άλλο πόστο επιθυμεί, ευχαριστώντας τον για την συμβολή του στην ομάδα και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο Γκαρσία, ο οποίος κάθισε σε 42 παιχνίδια στον πάγκο του «Δικεφάλου του βορρά» και υπέγραψε μάλιστα συμβόλαιο συνεργασίας ως το καλοκαίρι του 2023, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, υπήρξε γραπτή δήλωση για την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία και την επιστροφή του Ράζβαν Λουτσέσκου από τον ο Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικά:

“Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα και δική μου δέσμευση όταν ανέλαβα τον ΠΑΟΚ ήταν να φέρουμε επιτυχίες στο Σύλλογο και χαρά στους φιλάθλους.

Το ποδόσφαιρο διοικείται με καθημερινές δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται με καθαρό μυαλό κι αυτή τη φορά χωρίς συναίσθημα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα, σήμερα ο σύλλογος πήρε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αυτή αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία .

Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε, πήρε το ρίσκο κι ανέλαβε την ευθύνη για το Σύλλογο σε μια κρίσιμη για μας στιγμή, τον οδήγησε στη νίκη στο Κύπελλο σ’ έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες και στην πράξη έδειξε τι σημαίνει το DNA του ΠΑΟΚ.

Εμείς πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας νέους στόχους. Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την απόλυτη αυτάρκεια, ο Πάμπλο Γκαρσία την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της αυτοβελτίωσης, ως προπονητής του πιο υψηλού επιπέδου. Παρά την αλλαγή του προπονητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, εγώ πρότεινα στον Πάμπλο Γκαρσία να παραμείνει στη δική μας ασπρόμαυρη οικογένεια από οποιαδήποτε θέση. Οποιαδήποτε απόφασή του θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει.

Από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης ως σήμερα επιτυχίας του Συλλόγου, που επιστρέφει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε νέες νίκες και τρόπαια. Ο Ράζβαν πρέπει να υπερασπιστεί και να θωρακίσει τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα και την εμπειρία του.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει κομμάτι της ευρωπαϊκής ελίτ και να ριζώσει γερά σ’ αυτό το περίπλοκο περιβάλλον. Μας περιμένει δύσκολος, ανηφορικός δρόμος, αλλά εμείς δε σκοπεύουμε να σταματήσουμε.

Ο ένας αιώνας ιστορίας του ΠΑΟΚ θα μας βρει πιο δυνατούς, με νέους τίτλους, τους οποίους θα φέρουμε στο Σύλλογο στο νέο του σπίτι.

Με εκτίμηση,

Ιβάν Σαββίδης

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή