“Θα γίνει μετάβαση στη χρηματοδότηση του VAR από την πολιτεία στις ΠΑΕ”

Print Friendly, PDF & Email

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε στη “Δίκη στο OPEN”, για τον νέο τρόπο εισόδου στο γήπεδο και την ψηφιακή εποχή στην οποία μπαίνουμε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί εσαεί να χρηματοδοτεί το VAR.

Για τη σύμβαση που αφορά το VAR, ανέφερε: «Στην ουσία το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης αποτέλεσε έναν εκτελεστικό βραχίονα με το υπουργείο αθλητισμού για ένα ψηφιακό έργο και έτσι έτρεξε το πρόγραμμα. Δεχθήκαμε μία επιστολή πριν από μερικές ημέρες από την ΕΠΟ που είπε ότι θέλει να προχωρήσουμε με ένα αυξημένο κόστος στην αναβάθμιση του VAR. Εμείς στη σημερινή συνάντηση με την Super League ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορεί η Πολιτεία να πληρώνει εσαεί αυτό το ποσό. Οι ΠΑΕ έχουν ένα προϊόν που πρέπει να το διαφυλάξουν.

Η νέα χρονιά, σίγουρα, δεν μπορεί να τρέξει χωρίς VAR. Μέχρι σήμερα βοηθήσαμε πολύ για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, γιατί πολλές φορές η αδικία δημιουργεί επεισόδια. Λέω ξεκάθαρα ότι πρέπει να βρούμε λύση. Ενώ πήγαμε μπροστά δεν γίνεται να πάμε πάλι προς τα πίσω.

Τον κ. Γκαγκάτση δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά ακούω ότι είναι σοβαρός άνθρωπος. Εμείς σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια δεν θα είμαστε απέναντι. Θέλουμε όμως καθαρές κουβέντες για να μην νομίζει ότι θα δοθεί κάτι που δεν μπορούμε. Εμείς θέλουμε να καθίσουμε όπου μπορούμε να βοηθήσουμε για να πάνε ακόμη καλύτερα τα μέτρα που έχουν παρθεί.

Όσον αφορά τα γήπεδα και αν έχουν την υποδομή για το VAR, τα περισσότερα είναι εθνικά ή δημοτικά. Ακόμη, όμως, και τα δημοτικά νοικιάζονται από τις ομάδες, άρα, το τι γίνεται μέσα είναι ευθύνη τους. Αλλά το σημαντικό είναι να μην υπάρχει τοξικότητα, εμείς να λύνουμε τα προβλήματα και ο κόσμος να απολαμβάνει το άθλημα που αγαπάει. Το μεσοδιάστημα είναι για την μετάβαση στην χρηματοδότηση του VAR, σε καμία περίπτωση πάνω από ένα χρόνο, και αυτό το διάστημα να δούμε τι εναλλακτικές υπάρχουν γιατί υπάρχουν και νομικά ζητήματα».

 

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν θα σταθούμε εμείς απέναντι σε ένα άθλημα που βρίσκει τον δρόμο του, σε αυτό συμφωνήσαμε. Αυτή η σύμβαση του VAR λήγει τον Σεπτέμβριο, είναι εν ενεργεία και χρειάζεται χρόνο για να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Το τι θα γίνει θα το δούμε. Δεν θα πούμε… γεια σας. Ένας υπεύθυνος υπουργός, όπως ο κ. Βρούτσης, δεν θα μπορούσε να το αφήσει έτσι. Από το 2019 το υπουργείο μας στάθηκε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια ως βραχίονας. Να βγούνε οι νέες διοικήσεις σε ΕΠΟ και Super League και να κάτσουμε να συζητήσουμε».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή