«Θα κάνω μήνυση στον Μπαλτάκο, το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Print Friendly, PDF & Email

Την πρόθεση του να καταθέσει μήνυση κατά του Δημήτρη Μπαλτάκου για όσα υποστήριξε στην γραπτή του δήλωση γνωστοποίησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε ότι «το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα καθίσει ποτέ στο ίδιο τραπέζι με την οικογένεια Μπαλτάκου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM:

Για όσα είπε ο Δημήτρης Μπαλτάκος για το θέμα του γηπέδου στο Γουδή: «Είδα μία τοποθέτηση τώρα του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που συνεχίζει τα ψεύδη. Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο, το να λέει τέτοια πράγμα: πως του έχει προσφερθεί θέση για να μην υπογραφεί το Γουδή είναι κάτι που με θίγει σε προσωπικό και Παναθηναϊκό επίπεδο. Οφείλω να ενημερώσω ότι αυτή τη στιγμή πηγαίνω σε αστυνομικό τμήμα για να του καταθέσω μήνυση (εναντίον του κ. Μπαλτάκου). Αυτό είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ και τον προκαλώ να βγει και να πει πότε έγινε αυτό το πράγμα, πότε του ειπώθηκε αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει, κάτι που πρέπει να γίνει στη συνέχεια στα δικαστήρια. Έχω τοποθετηθεί δημοσίως, με τους κ.κ. Μπαλτάκους δεν θα καθίσω ποτέ ξανά στο ίδιο τραπέζι στη ζωή μου. Ουδέποτε θα πρόσφερα μία τέτοια θέση. Όχι για το Γουδή, για τα πάντα όλου του κόσμου δεν θα καθόμουν στο τραπέζι με έναν τέτοιον άνθρωπο στο τραπέζι. Αυτό το ξεκαθαρίζω για να μπορεί να καταλάβει όλος ο Παναθηναϊκός κόσμος πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας σε κανένα επίπεδο και πουθενά. Ή κάνει στην άκρη για να κάνουμε κάτι καλύτερο και αφήνει τον Ερασιτέχνη, ή να βγει και να μας πει ότι μένει. Αυτές οι κοροϊδίες μου προσφέρθηκε αυτό, δεν δίνουμε μέλη κτλ. Συνεχίζει και δημιουργεί προβλήματα ασταμάτητα, μόνο και μόνο για να μην παραδώσει τον Ερασιτέχνη. Οφείλει να κάνει μία δημόσια τοποθέτηση και να πει όσα έχει κάνει για το Γουδή, μέχρι εδώ είναι η κατάσταση και όποιοι αναλάβουν είναι υποχρεωμένοι να το φέρουν εις πέρας. Έχουμε πει επανειλημμένα πως είμαστε υπέρ της κατασκευής γηπέδου στο Γουδή. Το έχω πει ξεκάθαρα: δημοσίως και γραπτώς. Αλίμονο αν πρέπει να βγαίνω να λέω κάτι που έχω πει τόσες φορές. Αν κάποια στιγμή αναλάβω τον Ερασιτέχνη ή οι άνθρωποί μου δεν προχωρήσουν την περίπτωση του γηπέδου στο Γουδή, τότε εδώ είμαστε για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Για τις οφειλές της ΚΑΕ στον Ερασιτέχνη που αναφέρει στη δήλωσή του ο Δημήτρης Μπαλτάκος: «Δεν την έχω δει την ανακοίνωση. Ουδεμία οφειλή έχει η ΚΑΕ στον Ερασιτέχνη. Το τονίζω αυτό. Για πάρα πολλά χρόνια ήμασταν οι άνθρωποι που βοηθούσαμε σε cash low επίπεδο. Ακόμα και πέρσι που είχαν ένα πρόβλημα, τους δίναμε τα χρήματα στη διοίκηση Μιχαλαριά εκτός για να προχωρήσουν».

Για τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Μπαλτάκου: «Ξέρετε κάτι; Δεν μπορώ να μπω σε έναν δημόσιο διάλογο με τον κ. Μπαλτάκο. Ποιος είναι ο κ. Μπαλτάκος και τι έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό για να μπορώ αυτή τη στιγμή να κάθομαι να απαντάω στις όποιες του κατηγορίες; Αλίμονο αν πρέπει να απαντάω στον κάθε οπαδό. Συγγνώμη, δεν θέλω να προσβάλω τους οπαδούς μας. Αυτή τη στιγμή με κάθε κατηγορία του Δημήτρη Μπαλτάκου, θα πρέπει να βγαίνω και να απαντάω; Αλίμονο. Επιτέλους πια! Ο άνθρωπος που έχει βάλει 0 ευρώ στο σύλλογο; Μα μηδέν! Και έχει το δικαίωμα να μιλάει και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Έλεος πια! Ραντεβού στα δικαστήρια και στις 27 Μαΐου για τη Γ.Σ.. Αυτό θα προχωρήσει το θέλει, δεν το θέλει. Σας απαντώ ξανά, δεν ισχύει. Αν λοιπόν θέλετε να μπείτε εσείς και να το ψάξετε, υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή που πρέπει να δίνονται τα χρήματα. Να κάνω εξυπηρέτηση στον Μπαλτάκο, δεν πρόκειται να κάνω και το λέω δημοσίως. Σε καμία περίπτωση. Το αντιστρέφω. Αν ήσασταν εσείς στη θέση μου ή οποιοσδήποτε άνθρωπος του Παναθηναϊκού, ακούγοντας όλα τα ψεύδη από τον κ. Μπαλτάκο, τι θα κάνατε;».

Για το πώς προέκυψε η κόντρα με την οικογένεια Μπαλτάκου: «Αυτό είναι καλύτερο να ρωτήσετε τον κ. Μπαλτάκο. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ. Αυτό είναι μία πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα. Για έναν χρόνο ο κ. Τάκης Μπαλτάκος έπραττε σε πλήρη αντίθεση με τις κατευθύνσεις που του είχαμε δώσει, είτε στον ΕΣΑΚΕ είτε σε πάρα πολλά πράγματα. Ένα βράδυ ξύπνησα και έμαθα πως ο Δημήτρης Μπαλτάκος έχει αναλάβει τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να λένε όλοι “τι ωραία θα παίρνουμε πρωταθλήματα, επειδή ο Γιαννακόπουλος τον έχει βάλει”. Όλα αυτά εν αγνοία μου, όλα αυτά εν κρυπτώ. Ήταν ένας συνεργάτης τον οποίο τον είχε ο πατέρας μου, τον έχω εγώ δίπλα μου, τον πήρα από εκεί που τον είχε πετάξει η Νέα Δημοκρατία και τον στήριζα παντού, το ευχαριστώ είναι αυτό. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός. Ο σεβασμός είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης, κάτι που οι κ.κ. Μπαλτάκοι δεν κάνουν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Ίσως έτσι έχουν μάθει; Εγώ έχω μάθει από το σπίτι μου να σέβομαι».

Για τα οικονομικά στοιχεία του Ερασιτέχνη: «Θυμάμαι τον κ. Μπαλτάκο στην πρώτη του συνέντευξη να λέει πως έχει ζητήσει ενδελεχή έλεγχο πως θα βγουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα τελευταία 20 χρόνια, ότι θα βγουν στη δημοσιότητα… Πού είναι όλα αυτά. Μου ήρθε χθες ένα προσχέδιο συζήτησης, το οποίο δυστυχώς δεν μπορεί να βγει στη δημοσιότητα, επειδή διέπεται από σύμβαση εμπιστευτικότητας της Deloitte με τον Ερασιτέχνη. Μακάρι να μπορούσε να το δει όλος ο κόσμος για να καταλάβουμε με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε, με τι αναξιόπιστο έχουμε να κάνουμε. Η έκθεση αυτή της Deloitte είναι ένα προσχέδιο συζήτησης για δύο χρόνια, το 2014 – 2015. Τίποτα παραπάνω».

Για τις επόμενες κινήσεις του σε καθαρά θεσμικό επίπεδο για την είσοδό του στον Ερασιτέχνη: «Η επόμενη κίνηση είναι να κατέβουμε στη Γ.Σ. και να κερδίσουμε τις εκλογές. Από εκεί και πέρα, αυτό που λέω ότι δεν δίνουν το εκλογικό σώμα, τη λίστα με τα εγγεγραμμένα μέλη, δεν μας δίνουν τίποτα. Αναγκαστικά εμείς πηγαίνουμε ξυπόλητοι, χωρίς να γνωρίζουμε και παρά ταύτα είμαι αποφασισμένος να πάω να κολυμπήσω σε απάτητα νερά. Είμαι έτοιμος να αναλάβει ό,τι χρέη υπάρχουν. Και σε αυτό έχει κάνει μπρος – πίσω. Στην αρχή έλεγε πως είναι καλύτερα τα νούμερα και η διοίκησή του τα έχει πάει καλύτερα. Μετά έλεγε πως πέσαμε έξω Και παρόλα αυτά λέω πως είμαι έτοιμος να τα αναλάβω όλα. Θα πρέπει να απολογούμαι και να εξηγούμαι σε έναν άνθρωπο που έχει βάλει μηδέν ευρώ στον σύλλογο. Συνέχεια βάζει μπροστά το θέμα Γουδή. Και ρωτάω εγώ λοιπόν. Μπορεί να μας ενημερώσει εμάς και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, πού βρίσκεται αυτή η υπόθεση; Εγώ λοιπόν θα πω για 15η φορά πως είμαι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στο Γουδή. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί συνεχίζουν να λένε το αντίθετο. Με τόσες δημόσιες τοποθετήσεις, εάν στο μέλλον φανεί ότι είτε εγώ είτε οι άνθρωποί μου δεν προχωρούν με όλες τους τις δυνάμεις το συγκεκριμένο σχέδιο, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το μοναδικό πράγμα που έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη τοποθέτησή μου είναι πως για να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή, δεν πρέπει να υπάρχει Μπαλτάκος. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση και προαπαιτούμενο. Σε περίπτωση που υπάρχει Μπαλτάκος, δεν με ενδιαφέρει ο Ερασιτέχνης. Το λέω ξεκάθαρα. Φεύγει ο Μπαλτάκος αναλαμβάνω τα πάντα, μένει ο Μπαλτάκος δεν υπάρχω. Είναι ξεκάθαρο, τι άλλο να πω. Δεν υπάρχει περίπτωση για τον πλανήτη ολόκληρο να μου δίνανε, δεν πρόκειται να καθίσω ξανά στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Ελπίζω να του έχει γίνει και του ιδίου αντιληπτό. Με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθεί να μείνει εντός του χώρου του Παναθηναϊκού, λέω πως είναι ευπρόσδεκτος στις εξέδρες, εκεί που είναι η θέση του».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή