Θετική η πλειοψηφία των ομάδων για την κεντρική διαχείριση – Αντιδράει ο Ολυμπιακός λόγω Βόλου και Μπέου

ΔΣ SUPER LEAGUE 1/ Intime
Print Friendly, PDF & Email

Την Τρίτη οι ΠΑΕ της SL1 πραγματοποίησαν άτυπη τηλεδιάσκεψη για να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει στο μέλλον ξανά κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τελική απόφαση δεν πάρθηκε, ωστόσο συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν να συσταθεί μία ομάδα εργασίας η οποία θα ξεκινήσει διερευνητικές επαφές. Οι περισσότερες ομάδες έδειξαν θετικές στο ενδεχόμενο να επιστρέψει η κατηγορία στη κεντρική διαχείριση ωστόσο δεν έλειψαν και φωνές, που εξέφρασαν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις.

Εντονες αντιρρήσεις ο Ολυμπιακός λόγω Βόλου και Μπέου

Ειδικά, η πλευρά του Ολυμπιακού, μέσω του αντιπροέδρου της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά τόνισε πως δεν μπορεί η Λίγκα να μιλάει για κεντρική διαχείριση όταν υπάρχουν “ομάδες δορυφόροι με κάποιους υποτακτικούς που βγάζουν ανακοινώσεις για να ικανοποιήσουν αυτούς που τους χρηματοδοτούν”.

Ο Ολυμπιακός μέσω του Καραπαπά “έδειξε” τον Βόλο και τον Αχιλλέα Μπέο αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ βρίσκουν πιο εύκολα συμβόλαια λόγω εμπορικότητας. Μην ανησυχείτε για το πρωτάθλημα. Θα βρεθούν άλλες δέκα ομάδες, με κόσμο και ανεξάρτητες, με φιλάθλους και υπαρκτούς ιδιοκτήτες. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που είναι ο Βόλος του Μπέου!

Mιλάμε για κεντρική διαχείριση όταν πρώτα δεν έχουμε λύσει το θέμα με τα γήπεδα και παίζουμε σε χωράφια και όταν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο ομάδες χωρίς φιλάθλους και ιστορία και με σκιές στην ιδιοκτησία. Και ομάδες δορυφόροι. Είναι δυνατόν να έχουμε ομάδες χωρίς γήπεδο, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς φιλάθλους, χωρίς όνομα στις μετοχές τους; Έτσι θα μιλήσουμε για κεντρική διαχείριση; Έτσι θα πάμε σοβαρά στην επόμενη μέρα για το ποδόσφαιρο; Για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τα εξάπτερυγα και τους υποτακτικούς.”

Αντιρρήσεις αναφορικά με την κεντρική διαχείριση εξέφρασε και η πλευρά του Αρη, χωρίς ωστόσο την ίδια ένταση. Ο Παναθηναϊκός αναφέρθηκε ξανά στη Super League TV, δηλαδή στη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της κατηγορίας. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδειξαν θετικοί στην προοπτική της κεντρικής διαχείρισης, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να βελτιωθεί το άθλημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή