“Θύρα 13”: Σκευωρία για δήθεν εγκληματική οργάνωση – Προσωπική εμπάθεια των αστυνομικών της αθλητικής βίας

Print Friendly, PDF & Email
Mε ανακοίνωσή της η “ΘΥΡΑ 13” τοποθετείται σχετικά με τη δικογραφία κατά οπαδών του Παναθηναϊκού και την κατηγορία για “εγκληματική οργάνωση” και την προφυλάκιση τριών εξ αυτών.
Αναλυτικά:
“Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που έφεραν ως αποτέλεσμα την άδικη προφυλάκιση για τα 3 αδέρφια μας , θέλουμε να σας παρουσιάσουμε κάποια περιστατικά και προβληματισμούς μας και ο καθενας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Αρχικά, πρέπει να διασαφηνίσουμε πως και τα 3 αδέρφια μας προφυλακίστηκαν για πλημμελήματα και να λάβουμε υπόψιν μας πως το καινούριο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας δεν έχει αναδρομική ισχύ !
Στο σημείο αυτό θέλουμε να παραθέσουμε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που γεννά μόνο απορίες για το σκεπτικό της απόφασης αυτής. Η σχετική δικογραφία είναι βασισμένη στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων, αλλά και στο στίγμα του GPS των κινητών τηλεφώνων τους. Απο τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία για την φυσική ή μη παρουσία των ατόμων αυτών σε περιστατικά για τα οποία υποτίθεται παραβρέθηκαν, πως είναι δυνατόν να κατηγορούνται πως βρίσκονταν σε αυτά ενώ αποδεδειγμένα απο τους παραπάνω τρόπους βρίσκονταν την επίμαχη ώρα σε άλλη περιοχή ή ακόμα και πόλη;
Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθούμε σε ένα σχετικό παράδειγμα.Πως είναι δυνατόν να κατηγορείται ένα άτομο πως βρίσκεται σε συμπλοκή στην Κρήτη, ενώ το στίγμα του κινητού του,αλλά και η σχετική τηλεφωνική κλήση την επίμαχη ώρα έγινε από περιοχή της Αθήνας ; Τροφή για σκέψη …
Πρόκειται για μια σκευωρία για δήθεν εγκληματική οργάνωση με διεύθυνση και κίνητρα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Τόσο η αστυνομία όσο και τα Μ.Μ.Ε , που «παπαγαλίζουν» «αμάσητα»τα γεγονότα, στοχοποιούν άδικα άτομα όπως ξεκάθαρα συμβαίνει και με την γυναίκα κατηγορούμενη ως «αρχηγό» της «εγκληματικής οργάνωσης».
Μπορούμε να διακρίνουμε στην περίπτωση αυτή την προσωπική εμπάθεια των αστυνομικών της αθλητικής βίας προς το συγκεκριμένο πρόσωπο. Η ίδια εμπάθεια παρουσιάζεται και προς τους περισσότερους κατηγορούμενους, που δικάζονται για τόσο σοβαρές κατηγορίες, με ελάχιστα στοιχεία και περισσότερο υποθετικά σενάρια και παρερμηνείες.
Φυσικά, όλα αυτά δεν μας έφεραν προ εκπλήξεως, καθώς είναι γνωστή η στοχοποίηση συγκεκριμένης μερίδας οργανωμένων οπαδών απο το τμήμα της αθλητικής βίας. Θα αναφερθούμε ενδεικτικά σε ένα από τα περιστατικά που οι αξιωματικοί του τμήματος αυτού της αστυνομίας επιτέλεσαν με ζήλο και επιτυχία το καθήκον τους .Τον Δεκέμβριο του 2020 και εν μέσω περιόδου με lockdown για τη χώρα μας, στην περιοχή της Πανόρμου, το τμήμα της αθλητικής βίας αποφάσισε να κάνει μια επιχείρηση «σκούπα» στην περιοχή , προσαγάγοντας όποιον μιλούσε ελληνικά !
Κατάφεραν να «τραβήξουν» στον έβδομο της ΓΑΔΑ ακόμα και παιδιά που απλά δούλευαν στην περιοχή ως ντελίβερι και δεν ήξεραν τι σχήμα έχει η μπάλα και να τους επιβάλουν το πρόστιμο των 300€ λόγω των μέτρων κατα της πανδημίας ,μιας και δεν βρήκαν κάτι άλλο να προσάψουν σε αυτους τους «εγκληματίες» .
Ακόμα, είμαστε σε θέση να αναφέρουμε πολλά περιστατικά μηνύσεων από αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας σε συγκεκριμένους οπαδούς με αφορμή μια τυχαία συνάντηση στο δρόμο και τη διασταύρωση βλεμμάτων, τραμπουκισμούς και απειλές σε οπαδούς άνευ λόγου σε αγώνες των ερασιτεχνικών τμημάτων. Με προφανές παράδειγμα και τον τελευταίο αγώνα μπάσκετ γυναικών εναντίον του σωματείου της βρωμιάς ,όπου περίπου 15 αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας επιχείρησαν να τραμπουκίσουν κόσμο υπο την ανοχή και την κάλυψη των διμοιριών που παραβρίσκονταν εκεί. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια μέρα η λογοκρισία ξεπέρασε κάθε άλλη φορά, με την απαγόρευση ανάρτησης συγκεκριμένων πανό στήριξης για τα αδέρφια μας που είναι άδικα προφυλακισμένα, αλλά και ευθείες απειλές από αξιωματικούς της αθλητικής βίας, ώστε να μην ανέβει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα.
Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης, που εσείς οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει, αποτελεί η θυματοποίηση σας μέσω της «δακρύβρεχτης»ανακοίνωσης από την «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών».
Στην τελευταία, γίνεται λόγος για απειλές κατα αστυνομικών εντός και εκτός υπηρεσίας, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα τη μυθομανία σας.
Είναι γνωστό πως στο επάγγελμα της ντροπής που έχετε επιλέξει η αλήθεια είναι κάτι που σας ενοχλεί, o κόσμος όμως, βλέπει και κρίνει. Βλέπει, πως αφενός μεν πρόκειται για μια περίπτωση αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων στο βωμό της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη, αφετέρου πως πρόκειται για προσωπική στοχοποίηση συγκεκριμένων οπαδών. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα που δεν έχουν παρατεθεί είναι αυτά που μας πεισμώνουν και δεν μας διαλύουν.Όσες διμοιρίες κι αν χρησιμοποιήσετε ως «πλάτη», η παρουσία σας στα γήπεδα θα συνεχίσει να είναι ανεπιθύμητη. Θα μας βρείτε μπροστά σας.
Υ.Γ. : Λευτεριά στα άδικα φυλακισμένα αδέρφια μας.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή