Την επόμενη χρονιά να είναι νίκη πρωταθλητισμού και όχι νίκη για την έξοδο στο Europa Conference League

Πηγή: Intime/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Σε ένα ντέρμπι περισσότερο γοήτρου παρά ουσίας, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να υπερνικήσει το εμπόδιο του «αιώνιου» αντιπάλου, συνεχίζοντας την ομολογουμένως εντυπωσιακή του πορεία στον δεύτερο γύρο της Super League.

Η ομάδα του Μπόλονι επέδειξε χαρακτήρα και αγωνιστικότητα, στοιχεία που αρκούσαν ώστε να καταβάλει την αντίσταση ενός συνόλου που είναι κοινώς αποδεκτό ότι υπερέχει σε ατομική ποιότητα, κάτι που σχετίζεται όπως είναι λογικό με το υπερδιπλάσιο μπάτζετ που διαθέτει.

Το ότι το Τριφύλλι ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό δεν έπειθε ούτε τον πλέον αισιόδοξο οπαδό πως θα μπορούσε να προλάβει το τρένο των play offs, επιβεβαιώνει την βελτίωση που έχει επέλθει στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας έπειτα από την έλευση του Λάζλο Μπόλονι.

Μια πρόσθετη ικανοποίηση, σχετίζεται αναμφίβολα με το γεγονός πως οι Πράσινοι γκρέμισαν τις βάσιμες ελπίδες που έτρεφε ο αντίπαλος εφέτος ότι θα κατακτούσε αήττητος τον τίτλο του πρωταθλητή.

Από την άλλη πλευρά, στον ΠΑΟ θα πρέπει άπαντες να προβληματιστούν για το πως έφτασε η ομάδα να απέχει 14 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. Τα καλοκαιρινά πειράματα στις θέσεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, σε συνδυασμό με τις ακατανόητες ως έναν βαθμό επιλογές στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, στην ουσία ακύρωσαν την πρόθεση της διοίκησης να αυξήσει σημαντικά την χρηματοδότηση της ομάδας.

Ουδείς υποβαθμίζει ένα τρίποντο κόντρα στον Ολυμπιακό όποιο και αν είναι το διακύβευμα. Τέτοια αποτελέσματα ενισχύουν τόσο την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, όσο και την πίστη των φιλάθλων στις δυνατότητες της ομάδας. Ωστόσο αυτή η νίκη και μια ενδεχόμενη ευρωπαϊκή έξοδος, δεν μπορούν και δεν πρέπει να κρύψουν την πραγματικότητα.

Το Τριφύλλι συμπλήρωσε πρόσφατα 112 έτη ζωής, με πλήθος επιτυχιών και διακρίσεων εντός και εκτός συνόρων. Η ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου επιτάσσουν τη χάραξη στόχων υψηλότερων από εκείνους που τίθενται τα τελευταία χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να πρωταγωνιστεί σε ντέρμπι κορυφής και όχι γοήτρου. Δεν του αρμόζει ο ρόλος κομπάρσου στην μάχη διεκδίκησης της κορυφής. Ούτε να λέει «πάλι καλά» στο τέλος της περιόδου, επειδή κατάφερε να βάλει στην τσέπη ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Εuropa Conference League.

Τα επαναλαμβανόμενα λάθη βυθίζουν τον σύλλογο στην μετριότητα και δημιουργούν μια φαυλοκυκλική κατάσταση που υποσκάπτει την όποια προσπάθεια να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Ας είναι αυτή η τελευταία σεζόν για τον ΠΑΟ που ένα τρίποντο σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι σχετίζεται μονάχα με το κύρος και την φήμη και όχι με την δυναμική επάνοδο στον πρωταθλητισμό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή