Την Πέμπτη (2/7) οι συναντήσεις Λάκοβιτς με το «Big-4» για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Ζόραν Λάκοβιτς
Print Friendly, PDF & Email

Αύριο αναμένεται να συναντηθεί ο επικεφαλής της UEFA για τις διεθνείς ομοσπονδίες, Ζόραν Λάκοβιτς, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Γιάννη Αλαφούζο και την πλευρά του ΠΑΟΚ με αντικείμενο συζήτησης το διάδοχο του Μέλο Περέιρα και την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, δεν θα βρεθούν όλοι μαζί, όπως είχε συμβεί στις 22 Ιανουαρίου, στο “Μεγάλη Βρετάνια”.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ”gazzeta.gr” o Ζόραν Λάκοβιτς εκτός από τη συνάντησή του με την ΕΠΟ, αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους τρεις εκ των τεσσάρων μεγαλομετόχους του Big-4. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα συζητήσει μέσω Skype με τον Ιβάν Σαββίδη ή με κάποιον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι ο μεγαλομέτοχος του νταμπλούχου Ελλάδας βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Την ατζέντα της συζήτησης τη γνωρίζει μόνο ο ίδιος ο Λάκοβιτς. Μπορεί να συζητήσει με τα «αφεντικά» των Big-4 για τα… πάντα. Την τωρινή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις δικαστικές διαμάχες, τις εκλογές της ΕΠΟ, τη μελέτη και τις προτάσεις των FIFA/UEFA που περιμένει η κυβέρνηση, για τις δυσφημιστικές δηλώσεις, για τους ξένους διαιτητές, για το πρωτάθλημα και τον τελικό Κυπέλλου, για την πανδημία και την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Ενα θέμα που θα απασχολήσει την κουβέντα που θα έχει ξεχωριστά με κάθε μεγαλομέτοχο ο Λάκοβιτς είναι το ζήτημα της διαδοχή του Μέλο Περέιρα στην ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Η θητεία του Πορτογάλου επικεφαλής της ΚΕΔ λήγει τέλος Ιουλίου, όπως και η “Επιτροπεία” των FIFA/UEFA, δηλαδή η παρουσία των Χέρμπερτ Χούμπελ και Πετρ Φούσεκ στην Ελλάδα.

Αυτό που μένει, ωστόσο, είναι ο ξένος αρχι-διαιτητής, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος Ελληνας που να απολαμβάνει κοινής εμπιστοσύνης.

Το αρχικό πλάνο της UEFA προέβλεπε την πρόταση τριών υποψηφίων για τη διαδοχή του Περέιρα, ώστε να συμφωνήσουν σε έναν εξ’ αυτών και να προχωρήσουν με πρόσωπο κοινής αποδοχής την επόμενη σεζόν.

Αν θα καταφέρουν να συμφωνήσουν έστω σε ένα πρόσωπο, η UEFA θα προχωρήσει στον ορισμό του «εκλεκτού». Αν δεν βρεθεί αυτό το πρόσωπο «κοινής αποδοχής», ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στο συγκεκριμένο θέμα.

Τουλάχιστον προς το παρόν και ανεξάρτητα από τις όποιες κατά καιρούς ενστάσεις – αντιθέσεις – διαμαρτυρίες εξέφρασαν κατά διαστήματα εναντίον της ΚΕΔ και οι τέσσερις “μεγάλοι”, φαίνεται πως συμφωνούν στην επιλογή αλλοδαπού επικεφαλής της ΚΕΔ τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή