Στις 20/5 η έφεση ΑΕΚ και Μελισσανίδη για τις ποινές στο ματς με τον Άρη

Print Friendly, PDF & Email

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεδριάζει την Τετάρτη (20/5) για πρώτη φορά μετά την συνεδίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και αφορούσε την υπόθεση πολυιδιοκτήσιας ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Από τα μέσα Μαρτίου είχε ανασταλεί η λειτουργία της στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην πρώτη συνεδρίαση με “πλήρες πινάκιο” θα εκδικαστεί η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του διοικητικού ηγέτη της Ενωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη για όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Αρη στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί από την πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με πρόστιμο 68.000 ευρώ και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, στον Δημήτρη Μελισσανίδη είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ μήνες.

Σε εξ αναβολής υποθέσεις που επίσης θα εκδικαστούν την ερχόμενη Τετάρτη, συγκαταλέγεται η έφεση του Κώστα Καραπαπά για πρόστιμο 30.000 ευρώ που του επιβλήθηκε για δυσμενείς κρίσεις μετά το ματς του α’ γύρου με την Ξάνθη. Οπως και η έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της SL1, το οποίο είχε τιμωρήσει με πρόστιμο 30.000 ευρώ τους Πειραιώτες για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο εντός έδρας ματς με την Ξάνθη. Σε εκείνο το το παιχνίδι εμφανίστηκε ένας οπαδός του Ολυμπιακού με μάσκα Ιβάν Σαββίδη και πετούσε ψεύτικα ρούβλια προς τον διαιτητή και τους παίκτες της Ξάνθης.

Η έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφορά πρόστιμο στο Κύπελλο.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Επιτροπή Εφέσεων:

ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

1.Έφεση του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΠΑΠΑ κατά της υπ’ αριθμ. 389/2019 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΟ.

2.Έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αριθμ. 56/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SL1.

3.Έφεση του σωματείου ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ κατά της υπ’ αριθμ. 23/18.02.2020 απόφασης της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

4.Έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κατά της υπ’ αριθμ. 100/2020 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

5.Έφεση της ΠΑΕ ΑΟ ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΥ-ΔΟΞΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ κατά της υπ’ αριθμ. 96/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της Football League και της ΠΑΕ ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ.

6.Έφεση του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ κατά της από 5/3/2020 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ

7.Έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ κατά της υπ’ αριθμ. 137/2020 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΟ.