Το κόστος ανά αγώνα της γραμμής του οφσάιντ για το ελληνικό VAR

Print Friendly, PDF & Email
Τα οικονομικά δεδομένα που έθεσε η εταιρεία που έχει αναλάβει το VAR, στη συνάντηση με την ΚΕΔ, για να προστεθεί η γραμμή του οφσάιντ και το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για να ενταχθεί η νέα τεχνολογία στο VAR.

Στη συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στους ανθρώπους της εταιρείας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του Video Assistant Referee και την ΚΕΔ, το κόστος για να μπει η 3D τεχνολογία που δεν αφήνει περιθώριο λάθους στους διαιτητές που είναι επιφορτισμένοι με το VAR είναι 1.000 ευρώ ανά παιχνίδι.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, από την εταιρεία ειπώθηκε ότι σε ένα μήνα, από τη στιγμή που θα πάρουν το “ok”, μπορούν να είναι απολύτως έτοιμοι για να μπει στα παιχνίδια της Superleague. Πάντως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το διάστημα μπορεί να είναι και μικρότερο.

Φυσικά θα πρέπει να εκπαιδευτούν και οι διαιτητές και βοηθοί της Superleague, αλλά αυτό δεν φαντάζει πρόβλημα, αφού υπάρχει βεβαιότητα ότι μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν τα απαραίτητα μαθήματα μέσω βίντεο κι όχι σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Πηγή: sdna