Το αντίπαλο δέος

Print Friendly, PDF & Email

Μου τηλεφώνησε ο φίλος μου ο Θράκας και ήταν θορυβημένος. Αυτό που φοβούνται περισσότερο οι άποικοι του πάρκου, που «πήραν το μαγαζί» τον Μάρτιο του 2021 και το οδηγούν στη διάλυση, είναι η πρόθεση της Super League να χρηματοδοτήσει απευθείας τις ποδοσφαιρικές ενώσεις.

«Θα μας πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα», μου είπε. «Τι εννοείς;» του λέω. Εννοώ ότι όπως εμείς πήραμε το μαγαζί χωρίς να ξηλωθούμε και βάζοντας μόνο τον τσαμπουκά μας και το know how στις εκλογές των ενώσεων, έτσι θα κάνουν τώρα κι αυτοί.

Με χρήματα που ούτως ή άλλως οι ΠΑΕ τα δίνουν για να πληρώνονται πλουσιοπάροχα οι καρδινάλιοι του πάρκου και οι λοιπές εξυπηρετήσεις του μεγάλου αφεντικού και του pet του, που έχουν μετατρέψει την ομοσπονδία σε… Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ή με χρήματα από το κράτος που θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν, θα κάνουν παιχνίδι απευθείας με τις Ενώσεις.

Κι όπως είναι τα πράγματα τώρα, εφόσον γίνει αυτό, θα υπάρξουν απώλειες και οι τωρινοί παγιωμένοι συσχετισμοί εντός του σώματος της γενικής συνέλευσης θα διαταραχθούν.

Ενώ, δηλαδή, νομίζαμε ότι το project ενώσεις τελείωσε κι είχαμε μείνει στις δάφνες της περιόδου 2015 – 2019. Ενώ από το Μάρτιο του 2021 δρέπουμε εγκάρσια τους καρπούς της κυριαρχίας μας, σε περίπτωση που εμφανισθεί το αντίπαλο δέος τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Ξέρω Ενώσεις, υπεράνω πάσης υποψίας, που είναι έτοιμες να πηδήξουν απ’ το καράβι.

Και η κατάσταση μεταξύ μας, συνέχισε ο Θράκας, δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ο Κυριάκος είναι δυσαρεστημένος για το άδειασμα που του έκανε ο «άνθρωπος του προέδρου», που λειτουργεί το 2022 όπως ο Θωμάς το 1997.

Αλλά και με τον Τομ οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα δεν είναι όπως πριν, λόγω της «νέο-φαταούλ» συμπεριφοράς του.

Αυτά που λέγαμε κάποτε «πάμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο» κλπ αποδείχθηκαν στην πράξη λόγια του αέρα…Είμαστε σαν αυτούς που βρίζαμε και πολεμάγαμε. Είμαστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

«Κι ο Μπαλτάκος;» τον ρωτώ.

«Mε απογοήτευσε», μου απαντά. Και θα σου πω αμέσως γιατί:

Διότι πήγε τον Αυγενάκη και αναίρεσε ότι έλεγε.

Έλεγε ότι επί των ημερών του αποκαταστήσει το κύρος της ΕΠΟ και ήδη στους δύο πρώτους μήνες έχασε το έσοδο του 5% από τις τηλεοπτικές συμβάσεις, συναινώντας, μάλιστα, στον πρώτο ακρωτηριασμό.

Μια ημέρα πριν τη συνάντηση δήλωνε ότι η τροπολογία Αυγενάκη είναι «ευθεία κρατική παρέμβαση» και ότι «θα ενημερώσει την UEFA» και μετά δήλωσε ότι «αποδέχεται» την τροπολογία επειδή τα χρήματα θα πάνε στην επαγγελματική διαιτησία.

Μα αυτό το ανακοίνωσε ο Αυγενάκης τη Δευτέρα στην κλήρωση της Σούπερ Λιγκ. Έπρεπε να φτάσει Πέμπτη για να το καταλάβει ο Μπαλτάκος;

Αλλά και για την επαγγελματική διαιτησία έλεγε ότι δεν είναι δουλειά του υφυπουργού αθλητισμού, αλλά τελικά “ευλόγησε” τις ενέργειές του, τον κατέστησε συνομιλητή και είπε ότι η επαγγελματική διαιτησία θα εφαρμοστεί από το επόμενο πρωτάθλημα, παρότι πριν τη συνάντηση έλεγε ότι «δεν προλαβαίνουμε».

Και ερωτώ, συνεχίζει ο Θράκας: Αφού τα χρήματα που χάνει η ΕΠΟ θα πάνε στην επαγγελματική διαιτησία και η αφού «η διαιτησία είναι της ΕΠΟ» γιατί δεν συμφωνήθηκε να μην αλλάξει ο νόμος και η ΕΠΟ να καταβάλλει από τα χρήματα που εισπράττει αυτά που θα απαιτηθούν για την επαγγελματική διαιτησία;

To ότι η ΕΠΟ θα χρηματοδοτείται από το υπουργείο είναι επίσης κάτι που δεν μου αρέσει. Oι προηγούμενες διοικήσεις είχαν απορρίψει τη χρημαδότηση για να μην υπόκεινται στον εκ του νόμου προβλεπόμενο έλεγχο. Άσε που θα πρέπει οι σχέσεις με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του αθλητισμού να είναι πάντα αγαστές, κάτι που η ιστορία έχει δείξει ότι δε συμβαίνει.

Όσο για το μητρώο, αυτά που συμφωνήθηκαν είναι σε αντίθεση με όσα οι ενώσεις πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν.

Ας ελπίσουμε, κατέληξε, το αντίπαλο δέος, που εμφανίστηκε και συμβάλλαμε εμείς σε αυτό, να συγκρατήσει την αυθαιρεσία και να οδηγήσει σε ισότιμη σχέση ανάμεσα σε συμμάχους.

Τουλάχιστον έτσι πίστευε ο Θουκυδίδης ότι συμβαίνει…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή