“Το κίνημα των απαξιωμένων”: Βράζουν οι πρόεδροι των ΕΠΣ για την αντιμετώπιση που είχαν στον τελικό Κυπέλλου

Print Friendly, PDF & Email

Στον μικρόκοσμο της ΕΠΟ, από την περασμένη Παρασκευή, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός προέδρων Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων είναι “στα κάγκελα” για την αντιμετώπιση που είχαν στο τελικό Κυπέλλου.

Πολλοί πρόεδροι Ενώσεων θεωρούν πως η απόφαση της διοίκησης της ομοσπονδίας να τους βγάλει εκτός των δερμάτινων καθισμάτων, απ’ όπου παραδοσιακά παρακολουθούσαν τους τελικούς Κυπέλλου, είναι απαξιωτική προς το πρόσωπό τους και προσθέτουν, στις μεταξύ τους συζητήσεις, ότι συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της ομοσπονδίας, έκαναν προσωπικές επιλογές για να ικανοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, γνωστούς και φίλους.

Την παραμονή του αγώνα οι πρόεδροι των ΕΠΣ διαπιστώσαν ότι οι δύο από τις προσκλήσεις που τους αναλογούσαν αντί να αντιστοιχούν κατά τα ειωθότα στα “δερμάτινα καθίσματα”, ήταν στις θύρες Ρ1 και Ρ2.

Οι υπόλοιπες προσκλήσεις που είχαν ζητήσει, αντί να είναι στις θύρες Ρ1 και Ρ2 ήταν θύρες 12 (ΠΑΟΚ) και 31 (Παναθηναϊκός). Επίσης δεν τους είχε χορηγηθεί κάρτα στάθμευσης εντός του ΟΑΚΑ.

Στις δερμάτινες θέσεις βρίσκονταν μεταξύ άλλων συμβαλλόμενοι με την ομοσπονδία (Κωνσταντινίδης, Φύσσας), ο υπουργός δικαιοσύνης μετά του υιού του και δύο φίλων του, ο υπαρχηγός του στρατού, οι δήμαρχοι Αθηνών (μετά της συζύγου) και Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης μετά της συζύγου, ο Τσάρτας και άλλοι πρώην διεθνείς, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, ιδιοκτήτης ΜΜΕ της Κρήτης, ιδιοκτήτης αθηναϊκού νυχτερινού κέντρου κ.α.

Στη Ρ2 κάθονταν ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και λίγες σειρές πιο πάνω ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλλά και σε αυτές τις θέσεις, διευθυντικό στέλεχος της ΕΠΟ που βρίσκεται κοντά στον εκτελεστικό γραμματέα, είχε πάρει περισσότερες προσκλήσεις από τους προέδρους των Ενώσεων.

Πρόεδροι των Ενώσεων στις μεταξύ τους συζητήσεις υποστηρίζουν ότι “μας πέταξαν έξω για να κάνουν νταλαβέρι”. Τα πυρά έχουν ως αποδέκτες κατά κύριο λόγο τους Δημητρίου και Φιλιππούση, αλλά και κάποια μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έβαλαν δικούς τους ανθρώπους στις συγκεκριμένες θέσεις κάνοντας πολιτική.

Μάλιστα οι Δημητρίου και Φιλιππούσης έγιναν δέκτες διαμαρτυριών και φέρονται, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις, να αλληλοκατηγορούνται, ρίχνοντας την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

Υπήρξε πρόεδρος ΕΠΣ που δέχθηκε παράπονα επειδή οι προσκλήσεις που έδωσε ήταν “μέσα στους χούλιγκανς”. Άλλος πρόεδρος έφυγε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο ημίχρονο του τελικού και άλλοι δεν ήρθαν καθόλου.

Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν καμία σημασία, αν μεταξύ των προέδρων των ΕΠΣ δεν είχε δημιουργηθεί τόση μεγάλη δυσαρέσκεια για πρόσωπα και καταστάσεις στην ΕΠΟ, η οποία (η δυσαρέσκεια) διογκώνεται κι από άλλα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και δεν αποκλείεται με κάποιο τρόπο να εκδηλωθεί…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή