Το πειραγμένο καταστατικό

Print Friendly, PDF & Email

Το καταστατικό που στάλθηκε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 19 Ιούλιου προκειμένου να ψηφιστεί, περιλάμβανε με κόκκινο χρώμα τις προβλέψεις της ολιστικής μελέτης, που είχαν την έγκριση των FIFA/UEFA, και με κίτρινο χρώμα τις αλλαγές επί αυτών, που έγιναν με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Όμως σε τουλάχιστον τρία σημεία το αόρατο χέρι της γραφειοκρατίας του πάρκου δεν συμπεριέλαβε στο προς ψήφιση καταστατικό τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, αφήνοντας μόνο τις εισηγήσεις των FIFA/UEFA.

Oι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν:

  • Στις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Διευθυντή, όπου δεν είχε περιληφθεί η απόφαση της Ε.Ε. ότι οι αποφάσεις του (του Εκτελεστικού Διευθυντή) θα τελούν υπό την έγκριση του προέδρου ή/και της Ε.Ε.
  • Στον Κανονισμό Διαιτησίας, όπου δεν περιλήφθηκε ότι θα εγκρίνεται από την Ε.Ε.
  • Στην πρόβλεψη αντικατάστασης μέλους της Ε.Ε. σε περίπτωση παραίτησης από γυναίκα, όπου δεν περιλήφθηκε ότι δεν θα έχει ισχύ για τρέχουσα σύνθεση της Ε.Ε.

Ένταση εντός πάρκου προκλήθηκε λόγω της αναβολής της συζήτησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην τελευταία Ε.Ε. με το πρόσχημα ότι «η εισήγηση δεν ήταν σωστή».

Από τη μια πλευρά υπάρχει πίεση για άμεση λύση, επειδή τα χρονικά περιθώρια λιγοστεύουν.

Ο δε πρόεδρος «αναθεματίζει» επειδή ένα ακόμα θέμα έμεινε ανοιχτό από την προηγούμενη διοίκηση και έχει πέσει πάνω του…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή