Το προφίλ του συλληφθέντα για τη δολοφονία του Άλκη: Το πρωί κράταγε τέντες, το βράδυ το “δρεπάνι του χάρου”

Print Friendly, PDF & Email

Το προφίλ του συλληφθέντα για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανό σκιαγραφεί δημόσιευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, που ανφέρεται εκτενώς στο συμβάν αλλά και στις διακλαδώσεις του χουλιγκανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει το εξαιρετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας: “Την περασμένη Δευτέρα, η σκληρή ομάδα µε τα δρεπάνια, τα στειλιάρια και τις ματσέτεβ αποφάσισε να βγει παγανιά στους δρόμουβ της Χαριλάου. Ηξεραν ότι κοντά στην οδό Γαζή, όπου έγινε το κακό, υπήρχε ένα φαστφουντόδικο-στέκι οπαδών του Αρη και η συμμορία του Αλβανού πίστευε ότι στους γύρω δρόμους θα βρει νεαρούς για να τους την πέσει και να τους σακατέψει. Αυτό ήταν άλλωστε και το χαρακτηριστικό τους. Να πηγαίνουν στην «καρδιά» των Αρειανών, να προκαλούν και να δέρνουν.

Συναντήθηκαν στο κεντρικό κλαμπ της Θύρας 4, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερµανού και έξι άτομα µε δύο αυτοκίνητα.

Στο λευκό Citroen, που ανήκει στον πατέρα του 23χρονου Αλβανού, επέβαινε ο ίδιος µε δύο ακόµη άτομα και πίσω ακριβώς ένα µαύρο όχηµα µε τρεις ακόµη χούλιγκαν. Την ίδια ώρα, ο Αλκης Καμπάνος μαζί µε τέσσερις φίλους του έφευγαν από µια καφετέρια στην πλατεία της Χαριλάου και ξεκινούσαν σιγό-σιγά να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η παρέα του Αλβανού σταματά στην οδό Πλαστήρα καθώς σταμπάρει πέντε νεαρούς νεαρούς και µε άγριο τρόπο τούς φωνάζει τι ομάδα είναι. Οταν τα παιδιά απαντούν «Αρης», ανοίγουν τις πόρτες και ξεχύνονται κατά πάνω τους. Στα χέρια τους κρατούν το «δρεπάνι του Χάρου», ματσέτες και ρόπαλα.

Οι λυσσασμένοι χούλιγκαν επιτίθενται µε πρωτοφανές µίσος στα παιδιά που πρώτη φορά έβλεπαν στη ζωή τους και τους χτυπούν στο κεφάλι µε τα στειλιάρια, ενώ τους πληγώνουν σε µέρη του σώματός τους µε το δρεπάνι και τις ματσέτες. Ο 19χρονος Αλκης ξεψυχά µε μαρτυρικό τρόπο στην άσφαλτο, παρακαλώντας μέχρι την τελευταία στιγµή τη συμμορία των ανθρωπόμορφων τεράτων να τον άλλο.

Στο κοντάρι που βρέθηκε δίπλα στον Αλκη εντοπίστηκαν αποτυπώματα και DNA του συλληφθέντος. Ομως το πλέον συγκλονιστικό είναι ότι λίγα μέτρα πιο κάτω βρέθηκε το λεγόμενο «δρεπάνι του Χάρου» στο οποίο εντοπίστηκε αίμα του άτυχου Αλκη και του ενός φίλου του.

Η Αστυνομία γνωρίζει ότι στην επίθεση πήραν µέρος 6 από τα περίπου 15 άτομα του συγκεκριμένου πυρήνα των χούλιγκαν.”

Διαβάστε το για το προφίλ του συλληφθέντα στο ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή