Το σκεπτικό της ΕΕΑ: Γιατί τιμώρησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και απέρριψε την καταγγελία της ΑΕΛ για “πολυιδιοκτησία”

Print Friendly, PDF & Email

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά του ΠΑΣ Γιάννινα για παραβίαση του νόμου περί μετοχικής σύνθεσης και επέβαλε ποινή αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1.

Το SoccerPlus αποκαλύπτει το σκεπτικό και άγνωστες πτυχές της απόφασης:

-Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Τα στοιχεία που βάρυναν στην κρίση των μελών της ήταν οι εξουσιοδοτήσεις και τα έγγραφα που προσκόμισε η ΑΕΛ σύμφωνα με τα οποία προέκυψε μεταβίβαση το 2015 από τον Χριστοβασίλη στον Αυδή των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα, της νομής και της κυριότητας.

-Η πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα υποστήριξε ότι η εξουσιοδότηση πράγματι δόθηκε αλλά προκειμένου ο Αυδής να μεσολαβήσει για την εύρεση αγοραστή που ήταν Αλβανός. Επειδή δεν επήλθε συμφωνία, η εξουσιοδότηση ακυρώθηκε και προσκομίστηκε το αντίστοιχο έγγραφο.

-Η ΕΕΑ απέρριψε τον ισχυρισμό της ΑΕΛ, σύμφωνα με τον οποίο η μεταβίβαση των μετοχών έγινε στον Αυδή για να καταλήξει στον Ιβάν Σαββίδη, μέσω του Συγγελίδη. Για αυτόν τον ισχυρισμό, που ανέπτυξε ο Κούγιας, δεν υπήρξε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επομένως δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί σχέση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ, όπως επιχειρήθηκε.

“Μη δεσμευτική” ποινή αφαίρεσης 5 έως10 βαθμών στον ΠΑΣ Γιαννίνα – Το ιστορικό της υπόθεσης και τα επόμενα βήματα

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή