Το σκεπτικό του δικαστή που τιμώρησε Μελισσανίδη και Παπαδόπουλο με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα μήνα

Print Friendly, PDF & Email

Με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ένα μήνα και πρόστιμο τιμώρησε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League τους Δ. Μελισσανίδη και Ι. Παπαδόπουλο για τη συμπεριφορά τους στον αγώνα με τον Άρη.

Η ποινή είναι εφέσιμη.

Το σκεπτικό του δικαστή που έλαβε την απόφαση αναφέρει τα εξής:

“Στο ημίχρονο του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ήτοι στη φυσούνα, χώρος που συνδέει το γήπεδο με τα αποδυτήρια σύμφωνα με τους ορισμούς του ΠΚ και του ΚΑΠ, ο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, συνοδευόμενος από δύο (2) άτομα, καθώς και από τους Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και Χ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, χωρίς να έχουν δικαίωμα εισόδου. Στο τέλος του αγώνα, εισήλθαν ο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ και ο Ι. ΠΑΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ, χωρίς να έχουν δικαίωμα, στο διάδρομο των αποδυτηρίων και ο πρώτος εξ αυτών, απευθυνόμενος στο διαιτητή Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, είπε «Αν και κερδίσαμε, έχουμε παράπονα από σένα στο β’ ημίχρονο» και ο δεύτερος εξ αυτών είπε στο διαιτητή «Μας πέρασες πριονοκορδέλα στο β’ ημίχρονο». Στη φυσούνα δεν τοποθετήθηκε ολόκληρη η προέκτασή της παρά μόνο ένα τμήμα αυτής. (…)

Ως προς την τέταρτη αποδιδόμενη στην πρώτη εγκαλούμενη πράξη, ο ισχυρισμός αυτής ότι η παρουσία κατά το ημίχρονο (που αποτελεί μέρος της διάρκειας του αγώνα) στη φυσούνα του Δ. Μελισσανίδη συνοδευόμενου από τους Ι. Παπαδόπουλο και Χ. Παπαδημητρίου, σκοπό είχε να αποσοβήσει τυχόν επεισόδια μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, δεν αποδεικνύεται βάσιμος διότι τα ως άνω πρόσωπα αφενός δεν είχαν δικαίωμα να εισέλθουν και να ευρίσκονται στον ως άνω αγωνιστικό χώρο, αφετέρου δεν είχαν καμία λειτουργική αρμοδιότητα, ούτε θεσμικό ρόλο για οποιαδήποτε παρέμβαση προς αποτροπή επεισοδίων, ως ισχυρίζονται, αντίθετα η παρουσία τους σε εκείνο το χώρο σε συνδυασμό με την λεκτική αντιπαράθεση που έλαβε χώρα μεταξύ Δ. Μελισσανίδη και Δ. Νιαρχάκου θα μπορούσε να πυροδοτήσει επεισόδια. Περαιτέρω, οι δεύτερος καιτρίτος των εγκαλουμένων ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι κατευθύνονταν μέσω του διαδρόμου προς τα αποδυτήρια της ομάδας της πρώτης εγκαλούμενης και ότι δεν προέβησαν σε είσοδο στο χώρο αποδυτηρίων των διαιτητών.

Οι ως άνω ισχυρισμοί δεν αποδεικνύονται βάσιμοι, καθώς σύμφωνα με τους ορισμούς των άρθρων 1 ΠΚ και ΚΑΠ της ΕΠΟ , ως χώρος αποδυτηρίων των διαιτητών αποτελούν και οι διάδρομοι που οδηγούν σε αυτά, δεδομένου ότι η ratio της διάταξης του άρθρου 12 παρ. 5 ΚΑΠ/ΕΠΟ είναι να προστατευθούν οι διαιτητές κατά την διέλευσή τους στο χώρο αποδυτηρίων, με αποτέλεσμα το άρθρο να τυποποιεί την ως άνω παράβαση προβλέποντας τις ως άνω ποινές στα φυσικά πρόσωπα. Άλλωστε τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ήτοι ο δεύτερος και τρίτος των εγκαλουμένων δεν είχαν δικαίωμα να παρευρίσκονται εν γένει στουw χώρους των αποδυτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και των διαδρόμων αυτών, αλλά ακόμα και εάν ήθελε υποτεθεί ότι η παρουσία τους ήταν δικαιολογημένη, αναιρείται ο ισχυρισμός τους από μόνο το γεγονός ότι αμφότεροι απευθύνθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν προς τον διαιτητή του αγώνα, μη έχοντας δικαίωμα προς τούτο. (…)

H απόφαση

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

A/ ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (Μεγαλομέτοχος ΠΑΕ ΑΕΚ), Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Χ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 31/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 31/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/21/2278793 από 2/11/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή είκοσι τριών χιλιάδων πεντακοσίων (23.500,00) ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στους Δ. Μελισσανίδη και Ι. Παπαδόπουλο, την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου τους στο γήπεδο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ σε έκαστο εξ αυτών.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή