Το τέρας

Print Friendly, PDF & Email

«Με το θράσος μπορεί κανείς να κυριεύσει τα πάντα», μου είπε ο φίλος μου ο Πάτρας αμέσως μόλις απάντησα στην τηλεφωνική του κλήση.

«Τι εννοείς;», τον ρώτησα.

«Διάβασα την ανακοίνωση που αισθάνθηκε την ανάγκη να βγάλει η ΕΠΟ, τρεις ημέρες μετά τη διαρροή του ορισμού του Σιδηρόπουλου, επειδή σε δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας αναφερόταν ότι γνώριζε τον ορισμό ο  Φιλιππούσης.

Όμως η ανακοίνωση, συνέχισε ο Πάτρας, είναι μνημείο θράσους. Χαρακτηριστική του τρόπου που διευθύνεται το «μαγαζί» από τον Απρίλιο του 2021 έως σήμερα.»

«Γιατί το λες αυτό;» του είπα απορημένος.

«Ξέρεις ότι εγώ, από τότε που «πήραμε το μαγαζί», όπως λέει κι ο «μεγάλος», είμαι κάθε ημέρα εκεί. Τοποτηρητής. Βλέπω ακούω, μαθαίνω, γνωρίζω.»

«Τι γνωρίζεις;» τον ρώτησα για να καταλάβω πού το πάει.

«Η ανακοίνωση, για εμάς που ξέρουμε πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και μηχανισμούς, λέει τη μισή αλήθεια.»

«Δηλαδή;» επέμεινα.

«Έγραψαν στην ανακοίνωση ότι «το σύνολο των διαδικασιών για την έλευση των ορισθέντων από την ΚΕΔ ξένων διαιτητών σε αγώνες της Super League 1 διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο, και με απόλυτη εμπιστευτικότητα, από το Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ, χωρίς τη μεσολάβηση, έγκριση ή υπογραφή άλλων τμημάτων, υπηρεσιών, στελεχών, πολύ περισσότερο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Κατά συνέπεια, οι μόνοι που γνωρίζουν τα ονόματα και τη χώρα προέλευσης των ορισθέντων διαιτητών είναι η ΚΕΔ, ένα στέλεχος του Τμήματος Διαιτησίας και ο αρμόδιος υπάλληλος του εντεταλμένου ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ισχύει από την εποχή που πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο κ. Βίτορ Περέιρα και έκτοτε υλοποιείται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα…”.

Η αλήθεια είναι ότι για τους διαιτητές που έρχονται από το εξωτερικό ενημερώνεται και το τμήμα προμηθειών για να βρίσκει ξενοδοχείο και αεροπορικά εισιτήρια. H εμπλοκή του συγκεκριμένου τμήματος, ως εκ θαύματος, δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όπως δεν αναφέρεται ότι σχεδόν πάντα μέσω του εκτελεστικού διευθυντή δίνεται η έγκριση της δαπάνης για αεροπορικά και ξενοδοχείο.

Άρα ενήμεροι είναι τόσο τμήμα προμηθειών όσο και ο εκτελεστικός διευθυντής.

Όλα τα υπόλοιπα που διακινούνται αποτελούν απόπειρα συνειδητής παραπληροφόρησης των φιλάθλων μέσω των ΜΜΕ, που λέει κι η ΕΠΟ…

Θα σου πω και κάτι άλλο: Όταν το «μαγαζί» έπεσε στα χέρια του Φιλιππούση, μια από τις πρώτες αλλαγές που έκανε στο προσωπικό ήταν η θέση προϊσταμένου στο τμήμα προμηθειών, όπου έβαλε υπάλληλο, ο οποίος ότι είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του. Από τη φουρνιά που «τρούπωσε» στο πάρκο επί Δρόσου και τώρα αποτελεί το “βαθύ κράτος”.

Μάλιστα, πριν την αλλαγή στο συγκεκριμένο τμήμα είχε λάβει χώρα επεισόδιο μεταξύ των εμπλεκόμενων τμημάτων και Καρδινάλιου, ο οποίος ήθελε να πληροφορείται όχι μόνο τις χώρες άφιξης των διαιτητών αλλά και τα ονόματά τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες εσωτερικές αντιδράσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε e-mail. Το θέμα τότε έφτασε και στον Κλάτενμπεργκ που είχε ενοχληθεί παλιότερα από τις διαρροές ορισμών και είχε αλλάξει το σύστημα ενημέρωσης των διαιτητών. Θα σου στείλω τα mail να τα διαβάσεις. Eίναι αποκαλυπτικά για το μηχανισμό…»

«Ευχαρίστως… Αλλά ο Μπαλτάκος τι κάνει;», τον ρώτησα γεμάτος περιέργεια. «Τα γνωρίζει όλα αυτά και συναινεί;».

«Δεν ξέρω», μου απάντησε ο Πάτρας. «Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Μπαλτάκος ή θα πρέπει να πάρει στα χέρια του το μαγαζί ή αλλιώς το τέρας θα τον κατασπαράξει…

Οι καιροί ου μενετοί.»

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή