To VAR απέτρεψε την επανάληψη πέναλτι στο ΟΑΚΑ και την κατακύρωση γκολ της Λαμίας

Print Friendly, PDF & Email

Η χρήση του VAR βοήθησε και αυτήν την αγωνιστική ώστε να μην εφαρμοστούν διαιτητικές αποφάσεις που θα προκαλούσαν θόρυβο, όπως η επανάληψη του πρώτου πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός και εκτέλεσε ο Μακέντα, όπως λανθασμένα υπέδειξε ο πρώτος βοηθός, αλλά και να μην μετρήσει το αρχικά κατακυρωθέν δεύτερο γκολ της Λαμίας, αφού στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί χέρι του Δημούτσου, που δεν είδε ο διαιτητής Τσαγκαράκης.

Στην Τόυμπα, όπως υποστηρίζει ο Ηρ. Τσίκινης, κακώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σάσα του Άρη.

Κατά τα λοιπά, οι διαιτησίες της τέταρτης αγωνιστικής ήταν, σύμφωνα με τους κριτές του Master Ref (Ακρίδα, Τσίκινη και Μιντιούρη), σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Αγώνας: Βόλος-ΟΦΗ 1-0, Διαιτητής: Τάσης, Διαιτητής VAR: Φωτιάς, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 43′ σε προβολή του Μπράουν στον Γέντριτσεκ σωστά  ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Βόλου και εφάρμοσε σωστά  το VAR. Δεν υπήρχε παράβαση. Γενικότερα ο διαιτητής εμφανίστηκε βελτιωμένος από την περσινή χρονιά που δεν ήταν καλή. Εμφανίστηκε πιο ώριμος πιο σοβαρός, έτρεξε το παιχνίδι ήταν κοντά στις φάσεις, είχε ένα θέμα με την θέση του στο γήπεδο αλλά το βελτίωσε στην συνέχεια, είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς του. Καλή διαιτησία και καλό ντεμπούτο.

Βαθμολογία 8.30

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 2-1, Διαιτητής: Βάτσιος, Διαιτητής VAR: Ζαχαριάδης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Εδώ δεν υπήρχε κάτι το αξιόλογο. Δεν είχαμε καμία αμφισβητούμενη απόφαση. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή των κανονισμών. Όμως είχε πολύ συζήτηση με τους παίκτες και τους παράγοντες. Ένας διαιτητής δεν πρέπει να μιλάει τόσο πολύ στο γήπεδο.

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-1, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Διαιτητής VAR: Σκουλάς, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 27′ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Παναιτωλικού με τον Μόραρ ως οφσαίντ από τον δεύτερο βοηθό Πάτρα και τον διαιτητή, χωρίς τη χρήση του VAR και στην συνέχεια η ορθότητα της απόφασης επιβεβαιώθηκε και από το VAR.
Στο 31′ σε επίθεση του Παναιτωλικού ο επιθετικός διεκδικώντας την μπάλα έπεσε με αμυντικό της ΑΕΚ  στο έδαφος χωρίς να υπάρχει κάποια παράβαση και συνέχισαν τον αγώνα. Σωστά εδώ ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι.
Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου και των βοηθών του Σαμοΐλη και Πάτρα, χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Βαθμολογία 8.40

Αγώνας: Λάρισα-Ξάνθη 3-0, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Ωραίο παιχνίδι δεν είχε κάτι το αξιόλογο, καμία αμφισβητούμενη φάση. Όσες έγιναν καταλογίστηκαν σωστά από τον διαιτητή. Σωστή η δεύτερη κίτρινη-κόκκινη του Λισγάρα.

Βαθμολογία 8.20

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Άρης 2-2, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Ένα ντέρμπι γεμάτο με φάσεις και πολλά γκολ με βοήθεια από το VAR όπως στο 45ο λεπτό που το γκολ που μπήκε από τον ΠΑΟΚ σωστά ακυρώθηκε από τον β’ βοηθό, Μπαλτά και «επιβεβαιώθηκε» με την χρήση του VAR, διότι ο Μπίσεσβαρ που έκανε την πάσα στον συμπαίκτη του ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ.
Επόμενη φάση είναι στον πειθαρχικό έλεγχο και είναι η δεύτερη κίτρινη που δέχεται ο Μάτος είναι σωστή δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί την δέχεται για κράτημα σε υποσχόμενη επίθεση του Άρη όποτε πολύ σωστά ο διαιτητής του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αντίθετα θεωρώ μετά από τρία λεπτά η δεύτερη κίτρινη που δείχνει στον παίκτη του Άρη, τον Σάσα, ήταν λανθασμένη καθώς υπάρχει ένα απλό φάουλ και δεν υπήρχε κανένας λόγος να δοθεί η δεύτερη κίτρινη κάρτα στο παίκτη του Άρη.
Γενικότερα υπήρχε πάρα πολύ ένταση και δουλειά στον διαιτητή είχε καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς και με το σύστημα VAR, υπήρχαν κάποιες μικρές λάθος υποδείξεις των δύο βοηθών ιδιαίτερα του πρώτου βοηθού του Κωστάρα οι οποίες δεν επηρέασαν τον αγώνα.
Η εικόνα του Σιδηρόπουλου ήταν σχετικά καλή μόνο εκτός από τον πειθαρχικό έλεγχο που δεν τα πήγε πολύ καλά αν και κράτησε ένα δύσκολο παιχνίδι.

Βαθμολογία 8.00

Αγώνας: Λαμία-Πανιώνιος 1-1, Διαιτητής: Τσαγκαράκης, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Ένας καινούργιος διαιτητής με πολλά προσόντα ανατέλλει.
Στο 14′ ο Πανιώνιος ζητάει πέναλτι που δεν υπάρχει, υπάρχει επαφή με το χέρι που δεν είναι ικανή για να δοθεί Πέναλτι.
Στο 23′ σωστά δίνεται κίτρινη στον Μπεχαράνο.
Στο 35’ δίνεται σωστά κίτρινη κάρτα στον πλιάτσικα.
Στο 77′ σωστά και με την βοήθεια του VAR γιατί ήταν πολύ δύσκολη φάση για να την δει ο διαιτητής (σ.σ. αρχικά το γκολ κατακυρώθηκε) ακυρώνεται το γκολ της Λαμίας, επειδή ο Δημούτσος «έστρωσε» την μπάλα με το χέρι. Χρησιμοποιήθηκε σωστά το VAR και σωστά ακυρώθηκε το γκολ.
Στο 90’ ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι ο διαιτητής σωστά αξιολόγησε, χωρίς την συνδρομή του VAR, και σωστά δεν έδωσε κάτι. Θα πρέπει να συνεχίσει έτσι ο Τσαγκαράκης προσγειωμένος και σοβαρός γιατί έχει προσόντα που πρέπει να τα αξιοποιήσει στην πορεία του. Ήταν κοντά στις φάσεις έπαιρνε γρήγορες αποφάσεις έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει μεγάλος διαιτητής.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Παναθηναικός-Ολυμπιακός 1-1, Διαιτητής: Στέγκεμαν, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 55′ υπάρχει μια υποψία. Ο διαιτητής έδωσε τίποτα. Στη συνέχεια πήγε στο VAR και διατήρησε την απόφασή του, στη διεκδίκηση της μπάλας από τον Περέα και τον Τσιμίκα, όπου στο αμφότεροι χρησιμοποίησαν τα χέρια τους.
Στο 58′ δίνεται πέναλτι του Σεμέδο στον Περέα. Σωστά το δίνει είναι ένα σπρώξιμο στην περιοχή και σωστά δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη στο Σεμέδο Σε αυτή την φάση είχαμε την αρχική απόφαση να δοθεί επανάληψη μετά από υπόδειξη του Α΄ βοηθού, Πίκελ.  Ο διαιτητής αρχικά διέταξε επανάληψη του πέναλτι και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Σα, επειδή κατά τον βοηθό, την ώρα που εκτελούνταν το πέναλτι δεν είχε το ένα πόδι του πάνω στη γραμμή του τέρματος.  Στη συνέχεια πήγε στο VAR και είδε ότι δεν υπήρχε παράβαση και ο τερματοφύλακας πάταγε την γραμμή και πήρε πίσω την αρχική απόφαση.
Στο 88ο λεπτό ο διαιτητής σωστά καταλόγισε παράβαση πέναλτι στην ανατροπή του Μεριά στον Μακέντα, καθώς υπήρχε επαφή χαμηλά στα πόδια.
Τα αρνητικά για τον Γερμανό διαιτητή είναι στον πειθαρχικό έλεγχο που θα μπορούσε ο διαιτητής να δείξει περισσότερες κίτρινες κάρτες σε μαρκαρίσματα παικτών του Παναθηναϊκού καθώς και θεωρώ ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να κρατήσει περισσότερες καθυστερήσεις διότι ο αγώνας είχε περισσότερες διακοπές.

Βαθμολογία: 8,00