To βλέμμα του Οδυσσέα

Print Friendly, PDF & Email

 

Ήμουν απορροφημένος διαβάζοντας την «Οδύσσεια» του Ομήρου και ειδικότερα το σημείο της πλοκής στο οποίο αναφέρεται ότι όταν ο Οδυσσέας περιπλανιόταν με το καράβι του για  να  φθάσει  στην  πατρίδα  του  την Ιθάκη,  ο θεός των  ανέμων, ο  Αίολος  για να βοηθήσει αυτόν και τους συντρόφους  του,  να  μη συναντήσουν άλλες  τρικυμίες, έδωσε ένα σακί από δέρμα βοδιού στον Οδυσσέα στο οποίο έκλεισε επτά ανέμους. Άφησε απέξω ένα ελαφρύ αεράκι το Ζέφυρο, για να έχουν  καλό ταξίδι. Ο Αίολος  συμβούλευσε τον Οδυσσέα να μην  ανοίξουν τον ασκό σ’ όλο το  διάστημα του ταξιδιού. Οι σύντροφοι του,  όμως, παρακούγοντας τον Οδυσσέα, άνοιξαν τον ασκό νομίζοντας πως  ο θεός τους  είχε δώσει χρυσάφι και οι άνεμοι ελευθερώθηκαν. Η θαλασσοταραχή που ακολούθησε προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο καράβι του Οδυσσέα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του, επιμηκύνοντας το ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη.

Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο φίλος μου ο Πάτρας. Δε θέλω να σου μιλήσω, μου είπε, ούτε για την υπόθεση της Μυκόνου, ούτε για το κλίμα acting τρομοκρατίας που επικρατεί στο πάρκο, παρότι κάθε ημέρα είμαι εκεί για να βλέπω, να ακούω, να μαθαίνω και να μεταφέρω.

Θέλω να σου πω για την υπόθεση του Πανδραμαϊκού και του Ορφέα Αλεξανδρούπολης. Διότι οι προεκτάσεις αυτής της υπόθεσης φτάνουν μέχρι τα μέρη μου.

Οι ομάδες που αγωνίστηκαν στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ενώ δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, δηλαδή δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, είναι συνολικά 13.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή του πρωταθλήματος το θέμα αυτό δεν ελέγχθηκε. Και όταν στα μέσα του περασμένου Απριλίου «έσκασε», αποκαλύφθηκε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, ούτε η Παναχαϊκή, που τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και μέσω του ειδικού πρωταθλήματος, που ακολούθησε κέρδισε την άνοδό της στη Γ’ Εθνική.

Η Παναχαϊκή, βέβαια, στάθηκε τυχερή επειδή ο δεύτερος της βαθμολογίας του τετάρτου ομίλου, Τηλυκράτης, δεν προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Εμείς, παρότι γνωρίζαμε το πρόβλημα ξεκινήσαμε το «ειδικό πρωτάθλημα».

Δηλαδή, τι γνωρίζατε; Ρώτησα τον Πάτρα.

Γνωρίζαμε ότι στον πρώτο όμιλο ο Πανδραμαϊκός θα έκανε προσφυγή κατά του Αγροτικού Αστέρα, που τερμάτισε πρώτος στον πρώτο όμιλο και στη συνέχεια βαθμολογικά μέσω του ειδικού πρωταθλήματος, που ακολούθησε, πέτυχε την άνοδό του στη Super League 2.

Πιστεύαμε ότι από τις FIFA/UEFA θα ερχόταν έγγραφο που θα νομιμοποιούσε τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής των ομάδων που δεν είχαν εγγραφεί έγκαιρα στο μητρώο της ΓΓΑ , αλλά το έγγραφο αυτό δεν ήρθε.

Και τώρα που ο Πανδραμαϊκός δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο, όπως δικαιώθηκε και ο Ορφέας Ξάνθης, που προσέφυγε για τον ίδιο λόγο κατά του Άρη Αβάτου, του Θερμαϊκού και του Εθνικού Σοχού, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

Να σου πω κι ένα μυστικό; Ρώτησε ρητορικά ο Πάτρας, που είχε πάρει φόρα: Με βάση τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου πρέπει να υποβιβαστούν πέντε ομάδες από τον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, εκ των οποίων καμία δεν υποβιβάστηκε με βαθμολογικά κριτήρια. Και μέσα σε αυτές τις ομάδες εκτός από τον Αγροτικό Αστέρα είναι και η Δόξα Δράμας.

Και τι θα κάνει η ΕΠΟ, τον ρώτησα με αγωνία, έχοντας πειστεί ότι η ομοσπονδία βρίσκεται σε δίνη ανάλογη με αυτήν της περιπέτειας του Οδυσσέα. Θα εφαρμόσει την απόφαση και αν ναι θα την εφαρμόσει για όλες τις ομάδες;

O Πάτρας στην αρχή δίστασε. Μετά απάντησε λέγοντας ότι «αναζητείται πολιτική απόφαση».

Όμως, όταν ζήτησα λεπτομέρειες μου είπε ότι πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο γιατί βλέπει τον Καρδινάλιο να κατευθύνεται προς το μέρος του. Στα «αλογάκια»…

ΥΓ. Υλοποιώντας acting σχέδιο επιχειρήθηκε να περάσει στην οικονομική εγκύκλιο του Κυπέλλου ότι σε κάθε αγώνα ομάδας της Super League 1 δέκα λεπτά διαφημιστικού χρόνου των led πινακίδων θα παραχωρούνται στην ΕΠΟ. Επίσης επιχειρήθηκε η κατανομή των εσόδων του τελικού αγώνα Κυπέλλου από 40% υπέρ της ΕΠΟ και 30% υπέρ εκάστου φιναλίστ να γίνει 60%  υπέρ της ΕΠΟ και 20% για κάθε φιναλίστ. Το acting σχέδιο το μυρίστηκαν έγκαιρα στο συνεταιρισμό με αποτέλεσμα να μην περάσει και να μείνει μόνο στο μυαλό του acting…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή