“Είχε δοθεί εντολή από τη διοίκηση – Το υλικό από τις κρυφές κάμερες κατέληγε στο κινητό του προέδρου της ΕΠΟ”!

Παπανικολάου και Γκιρτζίκης από παλαιότερη ΓΣ της ΕΠΟ / ΙCON PRESS
Print Friendly, PDF & Email

Το 2017 η διορισμένη από τις FIFA/UEFA προσωρινή διοικούσα επιτροπή (ΠΔΕ) της ΕΠΟ υπό τον Ι. Δρόσο αποκάλυψε την υπόθεση με τις κρυφές κάμερες στα γραφεία της ΕΠΟ, τόσο σε αυτά που βρίσκονται στο πάρκο Γουδή, όσο και στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων, που στεγάζεται στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Η υπόθεση ήρθε σε γνώση της τότε διοίκησης από καταγγελίες υπαλλήλων. Η ΠΔΕ προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Το 2019 η 11η ανακρίτρια Αθηνών, Χρ.Γκούμα, επέβαλε περιοριστικούς όρους στους τότε κατηγορούμενους που ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής, Π. Παπανικολάου και υπέυθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ, Γ. Παναγιώτου. Για τους δύο πρώτους ο περιοριστικός όρος ήταν η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα και για τον Παναγιώτου απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τελικά κατά τη διάρκεια της προδικαστικής διαδικασίας, οι Γκιρτζίκης και Παπανικολάου βγήκαν από το κάδρο και στο ακροατήριο παραπέμφθηκαν ο Παναγιώτου και ο συνεργάτης του στην εταιρεία, Λαζαρίδης.

Η δίκη τους έγινε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο Παναγιώτου τιμωρήθηκε με φυλάκιση 18 μηνών και ο Λαζαρίδης με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών. Αμφότεροι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Το αδίκημα είναι η παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Οι δικηγόροι τους υποστηριξαν ότι δεν είχαν κανένα όφελος από την παρακολούθηση των προσώπων που βρίσκονταν στα γραφεία της ΕΠΟ, ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν εναντίον οποιουδήποτε όσα καταγράφονταν και ότι είχαν λάβει εντολή από τη διοίκηση για να βάλουν τις κρυφές κάμερες.

Ο εκ των καταδικασθέντων, Λαζαρίδης, κατά την απολογία του φέρεται να είπε ότι η εντολή για τις κάμερες δόθηκε από τη διοίκηση και ότι η εικόνα από το καταγραφικό πήγαινει απευθείας στο κινητό του τότε πρόεδρου Γ. Γκιρτζίκη και ότι υπήρχαν κωδικοί πρόσβασης που ήταν γνωστοί στο αρμόδιο τμήμα της ομοσπονδίας.

Ένας εκ των μαρτύρων ήταν ο πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Χρ. Υφαντής, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε δοθεί πάγια προφορική εντολή στον Παναγιώτου να πάρει κάθε μέτρο που ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να πάρει για την προστασία της ομοσπονδίας.

Επίσης πρόσθεσε ότι οι κάμερες, (σ.σ. που βρέθηκαν στο γραφείο των προπονητών της εθνικής ομάδας και στα γραφεία υπαλλήλων) είχαν τοποθετηθεί επειδή εκείνη την περίοδο στον πρώην δυτικό αεροδρόμιο υπήρχε δομή προσφύγων και γίνονταν συχνές επιθέσεις στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά για να πλυθούν και να βρουν ρούχα.

Ωστόσο η εισαγγελέας είπε ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει ότι είχαν γίνει επιθέσεις.

Μεταξύ εισαγγελέως και Υφαντή ειπώθηκαν και τα εξής:

Εισαγγελέας: Γιατί δεν τοποθετήθηκαν οι κάμερες σε εξωτερικούς χώρους ή στο χώρο που βρίσκεται ο ιματισμός των εθνικών ομάδων;

Υφαντής: Έξω υπήρχαν δένδρα και δεν μπορούσαν να μπουν…

Εισαγγελέας: Τι είναι αυτά που λέτε, δεν μπορούσαν να μπουν εξωτερικά του κτιρίου οι κάμερες;

Eισαγγελέας: Γιατί οι κάμερες είχαν ενσωματωμένα μικρόφωνα;

Yφαντής: Για να δούμε τι εθνικότητα θα είχαν αυτοί που θα εισέβαλαν…

Επίσης ο Υφαντής υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι της ΕΠΟ είχαν γνώση και είχαν αποδεχθεί την ύπαρξη καμερών, κάτι που οι εν ενεργεία υπάλληλοι της ΕΠΟ που επίσης είχαν κληθεί ως μαρτυρες, διέψευσαν κατηγορηματικά.

Άλλη μια επιτυχία της acting EΠΟ

Όσον αφορά την acting ΕΠΟ, επιχείρησε να παρστεί στην δίκη ως πολιτική αγωγή, όμως δεν τα κατάφερε! Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα των συνηγόρων των κατηγορούμενων και δεν έκανε δεκτή την παρουσία της επειδή ο νομικός της παραστάτης, Β. Σαράκης, προσκόμισε εξουσιοδότηση από προηγούμενη διοίκηση!

Το δικαστήριο είπε ότι θα έπρεπε να έχει επικαιροποιηθεί η εξουσιοδότηση ειδικότερα από τη στιγμή που στην ΕΠΟ έχουν αλλάξει πολλές διοικήσεις.

Άλλο ένα δείγμα της εξαιρετικής οργάνωσης, λειτουργίας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της ΕΠΟ, που συγκροτήθηκαν και διευθύνονται μαεστρικά από τον Ι. Α. C. Φιλιππούση.

Διαβάστε ακόμα:

Παρακολουθούσαν τους παίκτες και τον προπονητή της Εθνικής!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή