"Τοξικό και μερικές φορές εκβιαστικό περιβάλλον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο"

Print Friendly, PDF & Email

Για “τοξικό και εκβιαστικό περιβάλλον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο” που αντιδρά στις μεταρρυθμίσεις που θέλει να φέρει μέσω των αθλητικών ομοσπονδιών, έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Διαβάστε αποσπάσματα όσων δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Ionian Channel:

• Θέλω να ανανεωθούν οι διοικήσεις στο αθλητικό μας οικοδόμημα της Χώρας μας. Να μπολιαστούν με παρουσίες νέων προσώπων, Πρωταθλητών, Ολυμπιονικών, εκείνων που φέρανε τόσες επιτυχίες στη χώρα μας και έχουν δίψα να προσφέρουν στο άθλημά τους και από άλλες θέσεις, τώρα που δεν αγωνίζονται πια.

• Θέλω να αναδειχθούν και να ενισχυθούν τα υγιή μοντέλα διαμόρφωσης ομάδων. Να ακολουθηθούν ως πρότυπα, όπως ο Προμηθέας ή το Ρέθυμνο στο basket, όπως ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο με την προσπάθεια των Πουρσανίδη, Σαμαρά, Νιόμπλια, προσωπικοτήτων που δίνουν το παράδειγμα με το ήθος τους και τη συμπεριφορά τους.

• Ξέρω ότι ενοχλούμε κάποιους με όσα κάνουμε. Θα μπορούσα να αναλάβω Υφυπουργός, να είμαι ευχάριστος με όλους, ευγενικός, ατσαλάκωτος και να μην κάνω στην ουσία τίποτα! Ή, να σηκώσω μανίκια και να δουλέψω για να μπει μια τάξη, να επιβάλουμε διαφάνεια παντού, να νοικοκυρευτεί το αθλητικό τοπίο.
Πράττω το δεύτερο και λόγω χαρακτήρα..

Με φιλοσοφία «πρώτα οι αθλητές», όλοι αυτοί που τόσο συμβάλλανε με τις αγωνιστικές επιτυχίες τους στη σύγχρονη αθλητική μας ιστορία.

• Χαλάμε καρδιές, αλλά δεν αλλάζω στρατηγική μπροστά σε μια κατάσταση που φτάνει βαθιά, με έντονα στοιχεία διαφθοράς και σαπίλας στο αθλητικό οικοδόμημα.
Θα τα καταφέρουμε; Είμαι αισιοδοξος. Κάνουμε, βήματα.

Και η ανανέωση θα συμβεί τώρα που θεσπίσαμε όρια στις θητείες και στις ηλικίες των διοικήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών, με το «Μητρώο Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων» που θα ψηφίζουν πλέον και αναφέρομαι στα ενεργά και νόμιμα σωματεία κι όχι στα σωματεία «σφραγίδες», τα ανύπαρκτα ή ανενεργά πια ερασιτεχνικά σωματεία. Ανοίγουμε το δρόμο στους αθλητές, βάζουμε καθαρό οξυγόνο στον αθλητισμό της Ελλάδας.

• Η αθλητική μεταρρύθμιση είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ό,τι λέμε το κάνουμε κι ας αντιδρά ένα τοξικό και μερικές φορές εκβιαστικό περιβάλλον ειδικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο , με πιέσεις από «σκληρούς παίκτες», ιδιοκτήτες πέρα των άλλων και πολλών ΜΜΕ…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή