Τρία αναπληρωματικά μέλη της Εφέσεων αρνήθηκαν το διορισμό μετά τις παραιτήσεις Φιλόπουλου-Βρυώνη

Print Friendly, PDF & Email

Στις 30 Ιουνίου η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της είχε γνωστοποιήσει ότι εγκρίθηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός της διοίκησης Γραμμένου καθώς και προϋπολογισμός της ερχόμενης σεζόν. Παράλληλα στην ανακοίνωσή της, ενημέρωνε χαρακτηριστικά πως “Εξελέγησαν κατά σειρά ως αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. οι Παναγιώτου Παγώνα, Ηλιοπούλου Χαρίκλεια, Φετζιάν Στέφανος-Γρηγόριος, Παντελίδου Αποστολίνα, Παπαϊωάννου Ιωάννης”.

Από αυτή τη δεξαμενή προβλέπεται να προκύψουν οι εφέτες τακτικοί δικαστές που θα αναπληρώσουν τα κενά που άφησαν στην Επιτροπή Εφέσεων οι παραιτήσεις του προέδρου της Επιτροπής, Παναγιώτη Φιλόπουλου και του μέλους, Γεράσιμου Βρυώνη. Υπενθυμίζεται ότι δύο παραιτηθέντες εφέτες δικαστές είχαν ψηφίσει υπέρ της ποινής σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη για την περιβόητη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Μετά την επιστροφή της υπόθεσης από το CAS στην Επιτροπή Εφέσεων για να δικαστεί αυτή στην ουσία της, οι δύο προαναφερόμενοι υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Εφέσεων που θα δίκαζε την υπόθεση “ΠΑΟΚ – Ξάνθης”

Μέσα στην Τρίτη (14/7), τρεις εφέτες δικαστές από τη δεξαμενή των αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Εφέσεων, τα οποία εξελέγησαν στις 30 Ιουνίου, φέρεται να αρνήθηκαν τον διορισμό τους στην Επιτροπή Εφέσεων. Σύμφωνα με τη dikisports, το πρώτο αναπληρωματικό μέλος, η εφέτης Παγώνα Παναγιώτου, με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τον διορισμό, επικαλούμενη “υπηρεσιακούς και οικογενειακούς λόγους”. Για δικούς τους λόγους φέρεται να αρνήθηκαν επίσης η Χαρίκλεια Ηλιοπούλου και ο Ιωάννης Παπαϊωάννου.

Παρακάτω η ανακοίνωση που είχε κάνει η ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου:

Με την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού (πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου 01.06.2019 έως και 31.05.2020), του Οικονομικού Απολογισμού του 2019, καθώς και του Προϋπολογισμού του 2021, ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – Μελών της ΕΠΟ.

Ο Διοικητικός Απολογισμός έλαβε 53 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 4 «παρών» και ο Οικονομικός Απολογισμός του 2019 υπερψηφίστηκε με 55 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 «παρών». Τέλος, ο Προϋπολογισμός τού 2021 εγκρίθηκε με 55 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 «παρών».

Εξελέγησαν κατά σειρά ως αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. οι Παναγιώτου Παγώνα, Ηλιοπούλου Χαρίκλεια, Φετζιάν Στέφανος-Γρηγόριος, Παντελίδου Αποστολίνα, Παπαϊωάννου Ιωάννης.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. παρέστησαν ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA και UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ, ο εκπρόσωπος της UEFA Μάριος Γεωργίου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ.