“Τρία μέλη του ΔΣ της Ένωσης διαιτητών κάνουν τα πάντα για να “γυρίσει” το παιχνίδι και μειοψηφούν χωρίς λόγο”

Print Friendly, PDF & Email

Γράφει ο Ι.Τσίγκας –

Το φαινόμενο διαφωνίας αντί ομοφωνίας είναι παλαιό και γνωστό σε όλους  τους ανθρώπους παγκοσμίως, συνήθως δε παρουσιάζεται σε Διοικητικά Συμβούλια σωματείων, αλλά και σε άλλα όργανα και συγκεντρώσεις ατόμων.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που υπάρχει ομοφωνία σε αποφάσεις, που είναι η ενδεδειγμένη και σωστή τακτική του συλλογικού οργάνου, η οποία βέβαια πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα, στοιχεία, λογική αξιολόγηση, και να είναι αιτιολογημένη.

Τελευταία πληροφορήθηκα ότι στις 15-1-2023 έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΄Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ. Κατά την  συνεδρίαση ετέθη θέμα τι θα γίνει με την ΕΠΟ, που παρά τις προσπάθειες για  συνεργασία της ΄Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ μαζί της, αυτή αρνήθηκε 3 φορές να την κάνει δεκτή και να εισάγει την αίτηση εγγραφής στην Γ.Σ. της ΕΠΟ για να εντάξει ως μέλος της , την ΄Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ.

Κατά τη συζήτηση προτάθηκε να ασκηθεί προσφυγή στα Δικαστήρια διότι δεν  υπήρχε πλέον  δυνατότητα η ΕΠΟ να κάνει δεκτή την αίτηση.

Κατά την ψηφοφορία, προέκυψε το αποτέλεσμα 6-2.  Η πλειοψηφία ήταν υπέρ της άσκησης του δικαιώματος με 6 ψήφους, ενώ η μειοψηφία ήταν κατά με 2 ψήφους και χωρίς αιτιολογία.

Ο δε 3ος της μειοψηφίας που ήταν απών από τη συνεδρίαση είναι της άποψης να υπάρξει συνεργασία με την ΕΠΟ – δηλαδή δοκιμασμένη συνταγή.

Δράττομαι της ευκαιρίας να τον ρωτήσω και να μου πει ως μέλος του Δ.Σ της ΄Ενωσης/ΟΔΠΕ και Πρόεδρος του Συνδέσμου του, τι έκανε και έχει συμφιλιωθεί με την τοπική ΕΠΣ.

Εξ  όσων γνωρίζω, έχουν περάσει γύρω στα 12 χρόνια στην ΄Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ και κάποιοι σύμβουλοι συνεχίζουν να επιμένουν, χωρίς να υπάρχει λόγος, να δημιουργούν ένταση, να διαφωνούν χωρίς αιτία, και να μειοψηφούν χωρίς αιτιολόγηση.

Κάνουν τα πάντα για να «γυρίσει» το παιχνίδι, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα και απειλώντας για την ανάληψη διαφόρων ενεργειών σε βάρος της νέας Διοίκησης. Όλα όμως πέφτουν στο κενό διότι το μέτωπο της πλειοψηφίας παραμένει αρραγές.

Η μειοψηφία πρέπει να καταλάβει ότι την διαφωνία της, την πληρώνουν οι διαιτητές και οι Σύνδεσμοι. Οσο κλιμακώνουν τις αναίτιες επιθέσεις ρίχνουν χαμηλά τον πήχη της δημοφιλίας τους. Το στοίχημα που έχουν βάλει να πλήξουν την πλειοψηφία της Διοίκησης είναι χαμένο από χέρι.

Καλά δεν βαρέθηκαν να κάνουν ανούσια αντιπολίτευση;  Και στο τέλος- τέλος τι έχουν να προτείνουν επί της ουσίας οι τρείς (3) διαφωνούντες ; Μέχρι τώρα τίποτα.

Εδώ πρέπει να μάθουν ότι ο σύλλογος προπονητών ποδοσφαίρου ενεγράφη γρήγορα μέσα σε 6 χρόνια και η Ομοσπονδία διαιτητών μετά από εκλογές και με μερικές αλλαγές προσώπων στο Δ.Σ. ,δεν μπορεί τόσα χρόνια να γίνει μέλος της ΕΠΟ εξ αιτίας διαφωνιών.

Κλείνοντας, πρέπει να σας πούμε, κύριοι της μειοψηφίας, σοβαρευτείτε και σταματήστε το διαίρει και βασίλευε, διότι είναι άκομψο, εάν θέλετε να γίνει η Ανεξάρτητη διαιτησία ελεύθερη να αποφασίζει για τους Διαιτητές και τους Συνδέσμους Διαιτητών που σας παρακολουθούν.

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα κριθείτε για την στάση σας, η οποία θα έπρεπε να είναι διαφορετική και να συμβάλετε στην επιτυχία του εγχειρήματος που κάνει η πλειοψηφία της ΄Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ, ώστε να μην υπάρχει διαφωνία αλλά ομοφωνία.

Μπορείτε και τώρα να βοηθήσετε, ο Θεός να σας φωτίζει. Ίδωμεν.

*Το κείμενο επιμελήθηκε ο Ιωάννης Τσίγκας, παλαίμαχος Διαιτητής του Σ.Δ.Π.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή