Τρεις ομοσπονδίες κατήγγειλαν στον Τσίπρα "πολιτικές παραμβάσεις" του Αυγενάκη

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με τους επικεφαλής του ΣΕΓΑΣ (στίβος), Β. Σεβαστή, της ΚΟΕ (υγρός στίβος), Δ. Διαθεσόπουλο και της ΕΙΟ (ιστιοπλοΐα), Α. Δημητρακόπουλο είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μετά την πανδημία και το lockdown, καθώς και για τις νέες μειώσεις στις αθλητικές επιχορηγήσεις που ανακοινώθηκαν από τη ΓΓΑ, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία Ομοσπονδιών και Σωματείων».

«Παράλληλα, κατήγγειλαν διαρκείς πολιτικές παρεμβάσεις μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών και φωτογραφικών τροπολογιών του υφυπουργού Αθλητισμού, με στόχο τον πολιτικό έλεγχο των αθλητικών ομοσπονδιών ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου» συνεχίζει η ανακοίνωση. Η ανακοίνωση γνωστοποιεί επίσης πως «από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις επίμαχες παρεμβάσεις και υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών και του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την κυβέρνηση».

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο τομεάρχης Αθλητισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Καμία δημοσίευση για προβολή