Τσέφεριν σε Μητσοτάκη: Το νόημα δεν είναι η κυβερνητική ανάμειξη στο άθλημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Αθήνα
Print Friendly, PDF & Email

Eνώ η συζήτηση για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο ποδόσφαιρο έχει φουντώσει, έπειτα από τη «μετάθεση» των εκλογών της ΕΠΟ για τον Οκτώβριο και την διακηρυγμένη, από τα χείλη του υφυπουργού Αθλητισμού πρόθεση, για «διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ», αναμένεται η αντίδραση των FIFA/UEFA, που έχουν ενημερωθεί για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τόσο από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη, όσο και από την ΕΠΟ.

Ωστόσο επειδή έχει από τον περασμένο Φεβρουάριο υπογραφή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της UEFA συνυποσχετικό συνεργασίας για τις αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το SoccerPlus θυμίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας που αναμένεται να εξειδικεύτει αλλά και την αποστροφή του Αλ. Τσέφεριν προς τον Κ. Μητσοτάκη, όπως αποτυπώθηκε επίσημα:

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματά του, αλλά με τη βοήθεια μας. Είμαι χαρούμενος ότι αυτή η συμφωνία που θα υπογράψουμε αναφέρει σαφώς ότι το νόημα της δεν είναι η κυβερνητική ανάμειξη στο άθλημα, αλλά ότι έχετε τη βούληση να λύσετε αυτό το πρόβλημα και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια από τις κορυφαίες χώρες, όπως το 2004 όταν κερδίσατε το Euro».

Όλο το κείμενο των συνυποσχετικών που υπέγραψε η Κυβέρνηση με UEFA και FIFA