Τσιχριτζής: Είναι θέμα τιμής για την Κορινθία να έχει διαιτητές στη SL1 ή στην SL2

Print Friendly, PDF & Email

Στα προβλήματα της Ένωσής του και στη διαιτησία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, σε συνέντευξη στην Sportime.

Mεταξύ άλλων είπε:

Για τη λειτουργία και την εικόνα της Ένωσης: “Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Παρότι τα τελευταία χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περνά αρκετές δύσκολες στιγμές, λόγω των οικονομικών αλλά και πρόσφατα του κορονοϊού, εν τούτοις καταφέρνουμε και στεκόμαστε όρθιοι. Δυστυχώς δεν υπάρχει στήριξη από την ΕΠΟ προς στις Ενώσεις, λόγω του ότι ΚΑΙ αυτή αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, αφού όλα είναι σε συνάρτηση με την εθνική ομάδα, που πλέον έχει σταματήσει τις επιτυχίες και άρα, σταμάτησαν τα πριμ, τα ποσοστά από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και οι χορηγίες εντός συνόρων, με συνέπεια να αντιμετωπίσει και η Ομοσπονδίας μας τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται, για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη σωστή διοργάνωση, τις ισορροπίες, την ισονομία των αγώνων και παράλληλα να μπορούμε να επιλύουμε τα πάσης φύσεως προβλήματα που έχουν τα σωματεία μας. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο”.

Για τη διαιτησία και τις αξιλογήσεις: “Είναι ένα θέμα που διαχρονικά μας απασχολεί. Πέρσι δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, διότι ο αριθμός των διαιτητών , μειώθηκε όπως ο Γιάννης Νεοφυτιάδης που ήταν Α’ και Β’ εθνική ή κάποια άλλα παιδιά που αποχώρησαν ή κάποιοι που ήταν στρατιωτικοί και πήραν μετάθεση και έφυγαν. Γενικά είχαμε θέμα. Παρόλα αυτά κινήθηκαν σε καλά πλαίσια κι έφεραν εις πέρας κατά θετικό τρόπο τους αγώνες. Ενώ φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα, είμαστε πιο αισιόδοξοι, αφού έχουν έρθει νέοι διαιτητές, όπως είναι ο Σπήλιος, Σαβατιανός, Δημητριάδης, Κεφιλής των οποίων τα δείγματα γραφής είναι πολύ καλά και σίγουρα θα μας βοηθήσουν. Αδικίες θα υπάρξουν, λάθη θα υπάρξουν , όμως θεωρώ πως όλοι μαζί κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και στο τέλος όλοι θα πάρουν αυτό που αξίζουν”.

“Με δεδομένο πως η κορίνθια διαιτησία, κάθε χρόνο παρουσιάζει άνοδο στην ποιότητά της, εν τούτοις δεν έχουμε καταφέρει να υπάρχει στους πίνακες της SL δικός μας διαιτητής. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, στο εγγύς μέλλον θα εκπληρωθεί και αυτός ο στόχος μας, διότι πιστεύω πως αδικούμαστε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός πως σαν Ένωση δεν έχουμε διαιτητή στην SL ή SL2, από την ΚΕΔ της ΕΠΟ. Θεωρούμε ότι έχουμε πολύ καλούς διαιτητές που είναι σε υψηλό επίπεδο, και οι οποίοι θα μπορούσαν να σφυρίξουν σ’ αυτά τα πρωταθλήματα. Αν όχι στη SL, τότε σίγουρα στη SL2. Θεωρώ πως στο μέλλον θα υπάρξει η ωριμότητα και θα αποκτήσουμε κι εμείς μια θέση διαιτητή σε υψηλό επίπεδο. Είναι θέμα τιμής για το Νομό μας!”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή