Τσίκινης: Ιδανική επιλογή ο Μπριχ – Ο Κολίνα μου είχε πει ότι δεν θα άντεχε να είναι διαιτητής στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ηρακλής Τσίκινης σχολίασε μέσω του Metropolis 95.5 τις δηλώσεις του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, για τον νέο αρχιδιαιτητή, αλλά και τους Έλληνες διαιτητές.

«Ξεκινάει σωστά ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ γιατί ζητάει από τον Ροσέτι τις τρεις λύσεις για το ποιος μπορεί να είναι αρχιδιατητής στην Ελλάδα. Αν η επιλογή είναι ο Μπριχ είναι ιδανική γιατί το βιογραφικό του είναι απίστευτο, έχει βιώματα και ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Εχει παίξει ελληνικές ομάδες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θα είναι μία πρόκληση. Νομίζω ότι υπάρχουν τα εχέγγυα. Είναι αναγνωρισμένος και δεν αμφισβητείται. Ανάλογα και με την υποδοχή που θα έχει από τις ομάδες μπορεί να πετύχει».

Για τους Έλληνες διαιτητές σημείωσε: «Το αν είμαστε έτοιμοι για Έλληνες διαιτητές έχει να κάνει με τους παράγοντες. Θέλουν εμπιστοσύνη. Κάποιοι ξένοι έκαναν φοβερά λάθη και κάποια στιγμή μέσα στην προηγούμενη χρονιά θέλαμε Έλληνες. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι, να έχουν χώρο και αέρα οι Έλληνες και κάποια στιγμή να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Μπορούν να παίζουν μόνο τα κρίσιμα οι ξένοι».

Κατέληξε λέγοντας: «Οταν είχα βρεθεί με τον Κολίνα σε ένα σεμινάριο μου είχε πει «θεωρώ τους Ελληνες ήρωες, εγώ θα είχα αντέξει δύο εβδομάδες και θα είχα βάλει τα κλάματα».

Ο Μπριχ πρέπει να είναι προετοιμασμένος και θα δοκιμαστεί. Υπάρχουν καλοί Έλληνες διαιτητές, όπως οι Βλάχος και Κακουλίδης και άλλα ονόματα.

Είναι διαιτητές που έχουν δουλέψει. Θα γίνουν 4-5 αλλαγές στους πίνακες, είναι και η γυναίκα από την Λάρισα. Αλλά όλα αυτά θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Γιατί πολλά ταλέντα χάθηκαν επειδή δεν βρήκαν τον ρυθμό τους».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή