Τσίκινης: “Το 90% των διαιτητών δεν θέλει τον Κλάτενμπεργκ – Με ξένισε η επιλογή του Μπένετ”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη διαιτησία, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την κόντρα ΕΠΟ – Super League: Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. FIFA και UEFA δεν παίρνουν θέση. Βάσει καταστατικού της ΕΠΟ, αυτά που λέει η Super League δεν μπορούν να γίνουν.

Για τον Κλάτενμπεργκ και την επιλογή του Μπένετ: Ο Κλάτενμπεργκ είναι αποτυχημένος. Ο αντικαταστάτης θα πρέπει να έχει άλλη παρουσία. Με ξένισε η επιλογή του Μπένετ. Είναι άμεσος συνεργάτης του Κλάτενμπεργκ. Δεν ξέρω με ποια λογική έγινε αυτή η επιλογή. Θα δούμε αν μπορέσει να βοηθήσει. Δεν πρέπει να είναι τουρίστας και να μένει στην Αγγλία. Παίρνουν του κόσμου τα λεφτά. Να μην είναι για το θεαθήναι. Η παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή είναι αναγακίο κακό. Το 90% των Ελλήνων διαιτητών δεν θέλουν τον Κλάτενμπεργκ. Το γνωρίζω. Τους καταρράκωσε την ψυχολογία και τους μπέρδευε μ’ αυτά που έλεγε.

Για τους νέους πίνακες διαιτητών: Οι νέοι πίνακες είναι έκτρωμα. Τους έχω δει προσεχτικά. Έχει κάνει λάθος πίνακες εντελώς. Ανέβασε τον Τσαγκαράκη που τον είχε υποβιβάσει. Υπάρχουν διαιτητές ασανσέρ. Στην Super League 2 έγιναν πολλά λάθη. Βγήκαν από τον πίνακα διαιτητές 35 ετών.

Για τον σχολιασμό των αποφάσεων των διαιτητών από τον Κλάτενμπεργκ:  Ήταν μια καινοτομία που τη χάλασε. Πρέπει να είναι αντικειμενικός, να δείχνει όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις και να μην μηδενίζει τους παρατηρητές.

Για την επαγγελματική διαιτησία: Είμαι σφόδρα υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας. Πρέπει να γίνει με προσεχτικά βήματα.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή