Τζώρτζογλου: “Γιατί δεν μπουζουριάζετε τον Κούγια, αυτός μολύνει το ποδόσφαιρο”

Print Friendly, PDF & Email

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Ασκησε δριμεία κριτική στους Περέιρα, Κουκουλάκη, αναγνώρισε την εντιμότητα του Βαγγέλη Γραμμένου, αλλά τον κατηγόρησε για έλλειψη πυγμής, έκανε λόγο για στρατό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ΕΠΟ, εγκάλεσε την ομοσπονδία που επέτρεψε στον Βασιλειάδη να φτιάξει μία νέα κατηγορία (SL2) και είπε χαρακτηριστικά πως ο Κούγιας μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ομιλία του κ.Τζώρτζογλου:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να εγκρίνουμε ή όχι τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πράγματι αυτή η διοίκηση είχε και αρκετά θετικά. Όπως της έλευσης των ξένων διαιτητών που μείωσε την καχυποψία σε μεγάλο βαθμό. Θετική ήταν και η είσοδος του VAR, παρά την απειρία των υπευθύνων που δίδασκαν ενώ δεν ήξεραν. Θετική και η αναδιάρθρωση στη Γ’ Εθνική. Θετικές και οι σχολές προπονητών σε όλη την Ελλάδα. Οι σχέσεις μας με τα στελέχη της διοίκησης ήταν σε πάρα πολύ καλό βαθμό. Βρίσκονταν πάντα στη διάθεσή μας. Αυτά είναι τα θετικά.

Με εσάς ήταν το αρνητικό φίλε Βαγγέλη είναι ότι ενώ κατάφερα να μιλήσω με την UEFA, ήταν πολύ δύσκολη η επαφή μαζί σας. Ο Β.Γραμμένος είναι φίλος μου 20 χρόνια, ηθικός, αξιοπρεπής, έντιμος και με εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όπως και οι περισσότεροι εκ των συνεργατών στο Δ.Σ. Εδώ όμως είναι ΕΠΟ, είναι ποδόσφαιρο. Δεν είναι μοναστήρι. Δεν είναι μονή του Εσταυρωμένου ή του Βατοπεδίου. Σε αυτό το πράγμα χρειάζεται διαφορετικά στοιχεία. Δεν είναι Βατοπέδι, αλλά ναρκοπέδιο. Χρειάζεται πυγμή και στοιχεία που δεν έχεις. Δεν χρειάζεται στοιχεία καλόγερου, αυτή η αναποφασιστικότητά που έχεις, αυτή η απουσία. Ήταν επίσης ελλιπέστατη η επαφή σου με τους προέδρους των Ενώσεων Το μεγαλύτερο λάθος σου όμως είναι αυτός ο σφιχτός εναγκαλισμός του με τους υφυπουργούς και ιδιαίτερα με τον Βασιλειάδη. Φτάσαμε στο σημείο να μας έχεις μπερδέψει, να μην ξέρουμε αν πρόεδρος στην Ομοσπονδία είναι ο Βασιλειάδης ή ο Γραμμένος.

Διαιτητή στο Β’ τοπικό της ΕΠΣ Ηρακλείου τον κάνατε διαιτητή Γ’ Εθνικής

Θα μιλήσω για ένα συγκεκριμένο θέμα κ.Περέιρα, παρακαλώ την υπογραφή σας. Θα μιλήσω για ένα σκάνδαλο. Ακούστε τι γίνεται στο Ηράκλειο. Κάποια μέλη της ΚΕΔ είναι προβληματικά και επικίνδυνα, λειτουργούν ρεβανσιστικά. Ο αρχιδιαιτητής του Ηρακλείου είναι σε δικαστική διαμάχη με τον κ.Κουκουλάκη. Ένας διαιτητής β’ κατηγορίας τοπικής του Ηρακλείου, σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2018. Τον Αύγουστο του 2019 τον προτείνει η ΕΠΣ Λασιθίου ως διαιτητή Γ’ Εθνικής! Και υπογράφετε κ.Περέιρα εσείς ότι τον κάνετε διαιτητή Γ’ Εθνικής. Κυριακίδης Ρωμανός το όνομά του. Τι θα πουν οι υπόλοιποι διαιτητές. Ο κ.Γιανναδάκης υπογράφει κι εσείς τον δέχεστε σε άλλη Ένωση, χωρίς να πάρει υπογραφή. Κι όταν φτάνω εγώ να το καταγγείλω, όχι μόνο δεν τιμωρείται ο διαιτητής, αλλά βγαίνει στις 25 Σεπτεμβρίου ο εν λόγω διαιτητής αποκαλεί εμένα δημόσια «γελοίο». Και υπογράφετε εσείς από κάτω κ.Περέιρα. Θα ήθελα την απάντησή σας…

Κατάχρηση εξουσίας

Το σκάνδαλο έχει και συνέχεια. Δύο αξιολογημένοι διαιτητές της ΕΠΣ Ηρακλείου, όταν τους καλούμε να παίξουν τοπικά παιχνίδια έχουν γαστρεντερίτιδα, παντρεύεται η αδερφή τους. Όταν τους καλείτε εσείς, είναι πάντα εντάξει. Λέω «μα τι γίνεται εδώ». Αυτοί λοιπόν οι τρεις διαιτητές κατά διαβολική σύμπτωση είναι μάρτυρες υπεράσπισης στη δικαστική διαμάχη που έχει ο κ.Κουκουλάκης με τον διαιτητή μου. Λέτε να είναι τυχαίο;

Αυτό για μένα λέγεται κατάχρηση εξουσίας κι απορώ πως τους έχετε αυτή την ασυλία. Πως επιτρέπετε στον κ.Κουκουλάκη να μην έχει δώσει ένα ευρώ στην ΕΠΣ Ηρακλείου ενώ όλοι οι διαιτητές πληρώνουν κι όταν σας στέλνουμε επιστολή να τη στέλνετε στην ΕΠΟ. Γενικά όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν την τύχη να διοικούνται μεγάλους ηγέτες. Εμείς είμαστε ευλογημένοι ως ελληνικό ποδόσφαιρο να έχουμε μεγάλους ηγέτες;

Υπάρχει καταιγισμός λάσπης

Αμφιβάλει κανείς ότι ο Ολυμπιακός το πήρε φέτος πανάξια το ελληνικό πρωτάθλημα; Ή πέρυσι ο ΠΑΟΚ; Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μία κακομοιριά, μία μιζέρια, ένας καταιγισμός λάσπης από κάποιους μαϊντανούς. Φαντάζεστε αυτοί οι τρεις, αν υποτεθεί ότι κάνουμε μία εθνική ομάδα παραγόντων, το τι θα πετυχαίναμε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτό δηλαδή που εγώ προσπαθώ να κάνω εδώ και 4 χρόνια, να τους βάλω σε ένα τραπέζι. Αυτή όμως την πρωτοβουλία για να γίνει, δεν μπορεί να την πάρει οποιοσδήποτε. Οταν το κάναμε εμείς, ποιος πήγε εκεί όμως; Ο υφυπουργός Αθλητισμού, για να πάει να φτιάξει την εμπόλεμη κατάσταση, όπου οι τρεις από τους τέσσερις τον θεωρούν υπάλληλο του τέταρτου. Δεν λέω ότι ισχύει. Και κατά τον ένα είναι αυτός που μέσω της ΕΕΑ «σκότωσε» το «παιδί» του. Κι έρχεται αυτός για να φτιάξει τη σχέση των ομάδων.

Κύριε πρόεδρε γιατί άλλαξες την έδρα της ΕΠΟ και από το Γουδί την πήγες στο υφυπουργείο Αθλητισμού; Πόσες φορές αυτά τα χρόνια ήρθε ο υφυπουργός στην έδρα της ΕΠΟ και πόσες πήγες εσύ στο υφυπουργείο; Πώς μαζέψατε αυτό τον στρατό του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΟ με αυτούς τους μισθούς, να παίρνουν 15 χιλιάδες τον μήνα και παίρνει η ΕΠΣ Ηρακλείου 500 και 600 ευρώ τον μήνα.

Αφήσατε τον κ.Βασιλειάδη πέρυσι να κάνει μία καινούργια κατηγορία την SL 2. Πώς το αφήσατε αυτό; Μοιράζοντας χρήματα από το δημόσιο. Λυπάμαι για όλα αυτά πρόεδρε. Επιθέσεις βλέπω στους διαιτητές. Εξιχνιάστηκε καμία υπόθεση; Αμφιβάλλω κι αν οι ίδιοι οι διαιτητές θέλουν να εξιχνιαστεί. Οι χούλιγκανς παίζουν μπάλα και μέσα και έξω. Οι εκλογές των Ενώσεων ξέρετε τι συμβαίνει.

Γιατί δεν μπουζουριάζετε τον Κούγια;

Την άλλη βδομάδα παίζει Λαμία-Λάρισα, αν γίνει σκοτωμός ποιος θα φταίει; Αν τα παιδιά της Λαμίας πιάσουν τον Αλέκο και τον κάνουν τόπι στο ξύλο, θα φταίνε αυτά τα παιδιά; Τη φωτιά ποιος την ανάβει; Αυτός ο τύπος που τον έχετε αφήσει να μιλάει ανεξέλεγκτα; Γιατί δεν τον μπουζουριάζετε, γιατί δεν τον μαζεύετε; Γιατί δεν εφαρμόζετε το άρθρο 20 του Π.Κ.

Γράψτε τέσσερις λέξεις: Δωροδοκία, υποβιβασμός, Παναχαϊκή, Κούγιας. 11.000 σελίδες θα σας βγάλει με αυτά που έγιναν το 2011 και βγαίνει αυτός ο τύπος και τους κατηγορεί όλους. Χθες έβριζε τον Μαρινάκη, προχθές τον ΠΑΟΚ και μεθαύριο τη… Φενέρμπαχτσε. Γιατί δεν τον καλείτε; Αυτός μολύνει το ποδόσφαιρο.

Τα ΜΜΕ δεν γράφετε στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτά που πρέπει να γράψετε, αλλά αυτά που σας δίνουν έτοιμα. Για την αναδιάρθρωση, πιστεύω ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση οι προτάσεις που γίνονται. Πρώτα απ’ όλα όμως θα πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τα μυαλά και τον τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω πολύ καλά τον κ.Φούσεκ, τον κ.Γεωργίου τι αντιμετωπίζουν. Αν όμως πρόεδρε δεν γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές, το ποδόσφαιρο δεν θα αλλάξει.

Εδώ μέσα είμαστε 69 άνθρωποι, αλλά ψηφίζουμε δύο, άντε τρεις, τέσσερις. Με πιάσατε έτσι…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή