Βαρούχας: Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν διαιτητές, θα διευθύνουν τους αγώνες πολίτες

Print Friendly, PDF & Email

Ο καθηγητής διαιτησίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηνών, Παναγιώτης Βαρούχας, μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη για τα προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας.

Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η διαιτησία σε λίγο καιρό δεν θα έχει διαιτητές γιατί η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη και οι διαιτητές είναι πλέον λίγοι. Στην Αθήνα κάναμε δύο σχολές το χρόνο με 150 διαιτητές και τώρα κάνουμε μία με 50 διαιτητές και στο τέλος μένουν οι μισοί. Τα πιο πολλά παιδιά είναι από τα σώματα ασφαλείας που έχουν ανάγκη αυτό το χαρτζιλίκι. Μην κοιτάτε τη Super League. Όταν βλέπουν όμως στη Super League ότι παίζουν ξένοι διαιτητές ποιος θα γίνει διαιτητής; Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα.

Μην βλέπετε τους μεγάλους νομούς, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες. Δείτε τη Χίο, το Καρπενήσι τη Ζάκυνθο, που πανηγύριζαν που έβγαλαν ένα-δύο διαιτητές. Θα πηγαίνουμε στα γήπεδα και θα είναι διαιτητές πολίτες».

Για το αν παίρνουν τις ευκαιρίες οι καλοί διαιτητές: «Ας δούμε τόσα χρόνια γιατί δεν ανέβαινε ο καλός και ανέβαινε ο κακός. Ας δούμε ποιος φταίει για τον ερχομό των ξένων. Φταίνε και οι διαιτητές. Δεν θα λέμε ότι οι διαιτητές είναι αθώοι. Όταν βλέπεις το VAR και παίρνεις και λάθος απόφαση…».

Για το γεγονός ότι η ΕΠΣ Σερρών δεν έχει κανέναν διαιτητή στις πρώτες δύο κατηγορίες: «Κάποτε υπήρχαν πρότυπα διαιτητές όπως ο Μιντιούρης ή ο Αμυγδαλής. Δεν έχει σημασία όμως από πού είναι ο διαιτητής, αν είναι από την ΕΠΣ Σερρών ή την ΕΠΣ Λέσβου. Εγώ είμαι της άποψης ότι αν η ΕΠΣ Σερρών έχει τέσσερις καλούς διαιτητές πρέπει να παίζουν όλοι στην πρώτη κατηγορία».

Από εκεί και πέρα ο κ. Βαρούχας τόνισε πως έχει αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου: «Εμείς τα έχουμε βρει με τον πρόεδρό μας, Παναγιώτη Δημητρίου και λειτουργούμε τέλεια. Εγώ δεν ανακατεύομαι στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ενωσης».

Σε ό,τι αφορά στο VAR, το χαρακτήρισε «βάλσαμο» για τον διαιτητή, ωστόσο τόνισε πως τα ριπλέι που βλέπει ο διαιτητής θα πρέπει να τα βλέπουν όλοι και πρότεινε τις επίμαχες φάσεις να τις δείχνουν και τα matrix των γηπέδων.

Για τον διαιτητή Τζουμαλάκη που έμεινε εκτός πινάκων: «Το παιδί έκανε ένα λάθος βασικό. Με το ένα λάθος δεν τον στέλνεις σπίτι του. Στις Σέρρες θα βοηθούσε».

Για τον διαιτητή Κατσικογιάννη: «Ηταν στη Β’, τον ανεβάζουν, δεν πάει καλά, τον υποβιβάζουν, τον ξανανεβάζουν και μετά τον υποβιβάζουν ξανά. Μα ρε φίλε βλέπεις ότι δεν κάνει, τι ηθικό να έχει αυτό το παιδί να παίξει. Στείλε τον σπίτι του».