Βασιλακόπουλος: “Ειδικοί επιστήμονες αμφισβητούν το αδιάβλητο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των ομοσπονδιών”

Print Friendly, PDF & Email

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην «Έφεση της Τρίτης» αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στον αθλητισμό, τόνισε πως πρέπει να λάβουν μέρος στις εκλογές της ομοσπονδίας και τα 965 σωματεία καλαθοσφαίρισης και εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την απόφαση του Πρωτοδικείου: «Και θα δικαιωθούν κι άλλα σωματεία. Αφού πληρούν τις προϋποθέσεις γιατί δεν τα ενέκριναν; Έχουν δραστηριότητα και μετέχουν στα πρωταθλήματα, άρα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την Ομοσπονδία».

Για τον λόγο που συνέβη αυτό με το μητρώο: «Θέλουν μία μικρή συνέλευση. Όσο περιορίζεται το εύρος ενός οργάνου, τόσο πιο εύκολα το ελέγχεις. Από τα 965 σωματεία που έχουν πραγματική αθλητική δράση, προκαλώ να βρουν ένα σωματείο που είναι μόνο… σφραγίδα. Όλα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Βρήκαν τώρα το μητρώο και θέλει χαρτί από την περιφέρεια και από τον… παπά της ενορίας».

Για τις εκλογές: «Θα πάνε το Μάιο. Αλλά, εμένα δεν με ενδιαφέρει. Μου απέκλεισαν το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος λόγω ηλικίας. Επίσης, έχω πάνω από δύο θητείες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πόσο ετών είναι; Είναι μία χαρά και έχει υγεία. Από που κι ως που μπαίνουν οι περιορισμοί; Είναι αντισυνταγματική διάθεση το εκλέγειν και εκλέγεσθαι δεν έχει περιορισμούς από το Σύνταγμα. Γιατί να το βάλουν αυτό στις αθλητικές ομοσπονδίες; Μάλλον επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι στους νέους… άρχοντες. Έχουμε σαφείς παραβιάσεις του νόμου και δεν μιλάει κανείς. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ήταν να καταβληθεί η πρώτη δόση της επιδότησης. Εμείς δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ ακόμη. Το κάνουν για να έρθουμε σε σύγκρουση με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε. Κοιτάμε με τους υπαλλήλους να είμαστε συνεπείς, με τους άλλους –όπως διαιτητές- δεν μπορούμε να είμαστε».

Για την καταγγελία απόπειρας βιασμού στην ομοσπονδία: «Το αγνοώ το θέμα, όπως το αγνοούν οι περισσότεροι στην Ομοσπονδία. Καμία τέτοια καταγγελία δεν έγινε στην Ομοσπονδία, ούτε γνωστοποίηση τέτοιας καταγγελίας από κανέναν. Και τι να κάνω τον Πουαρό; Αυτοί που τα δημοσιεύουν και τα κινούν; Περίμενα να έχουν ενημερώσει ή να φτάσει αυτή η καταγγελία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Αλλά δεν έφτασε ουδέποτε και από κανέναν. Δεν θέλω να προχωρήσω παραπέρα».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη και αν είναι προσωπικό: «Έχει να κάνει με την κυβέρνηση. Είχαμε συναντηθεί μία και μοναδική φορά όταν είχε αναλάβει. Από τότε καμία επαφή απολύτως. Προφανώς εκείνος δεν το επιδίωξε. Δεν καλώ εγώ, εκείνος καλεί. Ενόψει των αρχαιρεσιών έχει αναπτύξει θηριώδες ενδιαφέρον πως θα ελέγχει τις ομοσπονδίες. Απαγορεύεται από τα καταστατικά να υπάρχουν τέτοιου είδους αναμίξεις. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοιο θηριώδες ενδιαφέρον και παρεμβάσεις. Ζητήσαμε τη Γενική Συνέλευση και ζητήσαμε να γίνει στο ΟΑΚΑ. Που είναι χωρητικότητας 22 χιλιάδων θεατών. Να παραστούν οι 700-1000 εκπρόσωποι των σωματίων και μας είπε “όχι” λόγω του κορωνοϊού. Εμείς πληρούμε όλα τα πρωτόκολλα, γιατί να μην πάνε και τα 1000 άτομα. Αυτό τι δείχνει; Μία αρνητική στάση. Να πάμε διαδικτυακά τις εκλογές… Χθες κάναμε διαδικτυακή σύσκεψη και είχαμε δυσκολίες. Την πρώτη φορά έπεσε το δίκτυο. Ποιος θα αναλάβει το τεχνικό σε μία τέτοια συνάντηση 2000 ατόμων;».

Για το αν πιστεύει ότι ηλεκτρονικά θα είναι διαβλητή η διαδικασία: «Υπάρχουν εκθέσεις καθηγητών που λένε ότι είναι διαβλητό το σύστημα αυτό. Γίνονται οι αρχαιρεσίες και πως θα ελέγξουμε ότι δεν παρακολουθούν άλλοι τι ψηφίζει; Δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο. Υπάρχουν εκθέσεις ειδικών επιστημόνων που αμφισβητούν το αδιάβλητο αυτής της διαδικασίας. Επίσης, πως θα γίνει διαδικτυακή συνέλευση με 2000 άτομα που έχουν δικαίωμα παρουσίας. Πρέπει να όλα τα σωματεία να έχουν δικαίωμα ψήφου».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή