Βέτο Ολυμπιακού στη συζήτηση για την επιστολή της ΕΠΟ σε FIFA και UEFA για το “νόμο Αυγενάκη”

Print Friendly, PDF & Email

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 1 συνεδρίασε την Τρίτη (23/2), ωστόσο δεν έλαβε καμία απόφαση σχετικά με την απόφαση της ΕΠΟ να στείλει επιστολή στις FIFA και UEFA.

Η ΕΠΟ έχει αποφασίσει να στείλει επιστολή στη FIFA και την UEFA, με την οποία θα ζητάει από τις διεθνείς συνομοσπονδίες να παρέμβουν στον αθλητικό νόμο λόγω των διατάξεων που κατά την πλευρά του ποδοσφαίρου παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στο σημερινό (23/2) ΔΣ της SL1, προκειμένου οι ομάδες της κατηγορίας να πάρουν θέση για το αν συμφωνούν να σταλεί αυτή η επιστολή, η οποία μπορεί να προκαλέσει την παρέμβαση των FIFA/UEFA, αλλά και να επιφέρει κάποιες ποινές, που να αφορούν και τις ίδιες τις ομάδες.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση, αλλά ο Ολυμπιακός το μπλόκαρε, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης με αποτέλεσμα να μην ληφθεί καμία απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκαν διάφορες απόψεις. Ο πρόεδρος της SL1, Λεωνίδας Μπουτσικάρης πρότεινε να γίνει τηλεδιάσκεψη με τις ΕΠΟ, FIFA και UEFA, αλλά και με την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αν ο ίδιος το επιθυμεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τόνισε πως είναι θέμα της ΕΠΟ και ότι οφείλει να το λύσει μόνη της. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι πράγματι υπάρχουν παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας.

Τελικά, μετά το «βέτο» που άσκησε ο Ολυμπιακός ο συνεταιρισμός δεν πήρε πρακτικά καμία θέση.

Οι διαφωνίες της SL1 στο νέο σχέδιο νόμου

Πέρα από την επιστολή που σκοπεύει να στείλει η ΕΠΟ, οι ομάδες συζήτησαν και για αυτό καθαυτό το σχέδιο νόμου του Λευτέρη Αυγενάκη, που έχει τεθεί σε διαβούλευση. Οι ΠΑΕ της SL1 αποφάσισαν να συστήσουν μία επιτροπή με δικηγόρους, που θα μελετήσουν τις επίμαχες διατάξεις.

Οι διαφωνίες που ακούστηκαν αφορούν κυρίως τις ποινές για τα μέλη ΔΣ των ΠΑΕ για επεισόδια, που προκαλούν οπαδοί των ομάδων τους σε οργανωμένες μετακινήσεις, και για το ακαταδίωκτο των μελών της ΕΕΑ.

Πρόταση Αλαφούζου για Super League TV

Άλλο ένα θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της δημιουργίας τηλεοπτικού καναλιού της Super League. Το συγκεκριμένο θέμα το επανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών συμβολαίων αρκετών ομάδων το καλοκαίρι, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός σχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει μία κεντρική διαχείριση και τη Super League TV.

Ωστόσο και σε αυτό το ζήτημα δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απόφαση από τις ομάδες, που είπαν αόριστα ότι θα το επανεξετάσουν στο μέλλον.

Η ανακοίνωση της SL1 για τις αποφάσεις που ελήφθησαν:

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εγκρίθηκαν ομόφωνα τα θέματα ηλεκτρονικής κλήρωσης, κλειδαρίθμων και λοιπών ζητημάτων αναφορικά με τα Play Off και τα Play Out Πρωταθλήματος Super League Interwetten τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η αναδιαμόρφωση του πλαισίου που αφορά στον έλεγχο και την παρακολούθηση των αγωνιστικών χώρων, με βασική προτεραιότητα να γίνει κεντρικά η αξιολόγηση με τεχνικούς ελέγχους, όλων των χλοοταπήτων, αλλά και της υποδομής τους. Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος Δ.Σ. για την άμεση υλοποίηση ενός μηχανισμού κεντρικού ελέγχου αγωνιστικών χώρων και της ενίσχυσης του κανονιστικού πλαισίου που αφορά στην καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή