Βρακάς: "Πρόθεση της ΕΠΣ Ηπείρου είναι να αποκτήσουν μητρώο όλα τα σωματεία"

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο τι κλίμα επικρατεί μεταξύ των παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για την πιθανή επανέναρξη της σεζόν αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενωσή του.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Βρακάς τόνισε:

-Για το αν υπάρχει αδιαφορία για το ποδόσφαιρο

«Με προβληματίζει το γεγονός, πως στην παρούσα φάση και μπρος σε όλα αυτά τα προβλήματα που εγείρονται το μόνο πράγμα που δεν συζητούν είναι ο αθλητισμός – ποδόσφαιρο. Και μου δίνεται η εντύπωση πως είναι το μοναδικό που τους ενδιαφέρει. Ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Στην παρούσα φάση έχουν ανοίξει τα δημοτικά και τα σχολεία, γιατί για παράδειγμα να μην ανοίξουν και οι ακαδημίες, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε τα ίδια παιδιά είναι, οι ίδιοι φίλοι από την ίδια γειτονιά. Θα μπορούσαν να είχαν τεθεί και οι απαραίτητες κόκκινες γραμμές, με τις ανάλογες υγειονομικές προφυλάξεις, χωρίς να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια κλπ. Είναι απορίας άξιον».

-Για το ποια είναι η άποψη των παραγόντων για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων

«Η άποψη τους στην πλειοψηφία είναι αρνητική. Δεν θέλουν καν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο χρόνος είναι πολύ σκληρός. Δεν βοηθά και δεν είναι σύμμαχος. Και μέχρι ενός σημείου έχουν δίκιο, αφού θεωρούν πως τα έξοδα είναι πολλά και στην ουσία δεν υπάρχει λόγος. Και με δεδομένο πως και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τις επιχειρήσεις του, η άποψη αυτή είναι λογική. Όμως υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μπει ο χώρος σε μια κανονικότητα. Οι απόψεις διίστανται κι αυτό το γεγονός, είναι η πραγματική έκφραση της αγωνίας των παραγόντων. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που έχουμε ως Ένωση και ως άθλημα, αλλά και οι ομάδες, είναι οι φοιτητές. Είναι αρκετές ομάδες που σχεδίασαν τη χρονιά στην παρουσία παικτών – φοιτητών, που σήμερα μας λείπουν. Και άρα τα προβλήματα είναι πολλά».

-Για το ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση

«Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι δυο. Η ένταξη στο μητρώο της ΓΓΑ. Εκείνα που ζητάνε, σε μια περίοδο καραντίνας, με τόσα χαρτιά, φαντάζει δύσκολο να μπορέσει ένα σωματείο να τα καταφέρει. Πρόθεση της Ένωσης είναι να αποκτήσουν μητρώο όλα τα σωματεία. Κι εδώ θα έπρεπε να παρέμβει η ΓΓΑ και να απλοποιήσει τη διαδικασία ένταξης, ώστε περισσότερα σωματεία να μπουν και να αποκτήσουν το μητρώο. Αν πραγματικά θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο. Παράλληλα θα έπρεπε αυτή η επιχορήγηση που δόθηκε στα σωματεία που απόκτησαν το μητρώο, να το έπαιρναν και όλα όσα βρίσκονταν στη διαδικασία της εγγραφής. Και το δεύτερο που αντιμετωπίζουμε είναι η νομιμοποίηση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Είναι κάτι που το φωνάζουμε και το θέλουμε χρόνια. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και να λυθεί ΚΑΙ αυτό τα θέμα, δεν μπορεί να πηγαίνουμε συνέχεια με παρατάσεις. Θα μπορούσε να δοθεί ένα κονδύλι στους Δήμους , ώστε να μπορέσουν να προβούν σ’ αυτή τη διαδικασία».

Πηγή: sportime.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή