Βρέθηκε βυθισμένο πλοίο των Ναζί – Το έψαχναν 80 χρόνια (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Για 80 ολόκληρα χρόνια έψαχναν πού ακριβώς είχε βυθιστεί το πολεμικό πλοίο των Ναζί Karlsruhe και τελικά το εντόπισαν σε ακτή της Νορβηγίας.

Το πλοίο, που είχε βυθιστεί από βρετανικό υποβρύχιο, είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση επίθεσης κατά της Νορβηγίας στις 9 Απριλίου 1940.

Το πλοίο εντοπίστηκε το 2017 από τη νορβηγική εταιρεία Statnett, η οποία έκανε έρευνες για άλλο λόγο και βρήκε το ναυάγιο.

Τελικά, ταυτοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2020 και βρέθηκε ότι ήταν το χαμένο Karlsruhe.

Σε δηλώσεις του στη Daily Mail o Frode Kvalø, επικεφαλής του Μουσείου Ναυτικής Ιστορίας της Νορβηγίας είπε: «Τη μοίρα του πλοίου τη γνωρίζαμε, ωστόσο δεν μπορούσαμε να το βρούμε. Τώρα πια ξέρουμε πού είναι ο «τάφος» του».

Δείτε το βίντεο εδώ

Ποια ήταν η εισβολή στη Νορβηγία

Η Επιχείρηση Βεζερύμπουνγκ (γερμ. Unternehmen Weserübung) ήταν η επιχείρηση εισβολής της Ναζιστικής Γερμανίας στη Δανία και στη Νορβηγία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης είχε οριστεί η 9η Απριλίου 1940. Η Δανία καταλήφθηκε σχεδόν χωρίς μάχες, η Νορβηγία, ύστερα από χερσαίες μάχες και ναυμαχίες, που διήρκεσαν ένα σχεδόν μήνα, περιήλθε στην κατοχή της Ναζιστικής Γερμανίας.

Πηγή: reader

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή