Βρούτσης: Καταργεί το όριο των 70 ετών για τις εκλογές των ομοδπονδιών… μετά τις εκλογές της ΕΠΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ι. Βρούτσης καταργεί τη διάταξη του προκατόχου του Ελ. Αυγενάκη σύμφωνα με την οποία δεν έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για μέλη ΔΣ αθλητικών ομοσπονδιών όσοι έχουν συμπληρώσει τα 70 έτη.

Ωστόσο η αλλαγή θα έχει ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου και όχι κατά τον χρόνο των εκλογών της ΕΠΟ για τις οποίες υπάρχει υποψήφιος που έχει συμπληρώσει τα 70 έτη.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΓΑ “αναρτήθηκαν στη διαβούλευση οι διατάξεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση στο ερανιστικό υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που εισάγονται με τις υπό διαβούλευση διατάξεις έχουν ως εξής:

Κατάργηση της εξαίρεσης από το κώλυμα εκλογιμότητας σε καταστατικά αθλητικών φορέων για του κριτές της γυμναστικής.

Κατάργηση του 70ου έτους ως ανώτατου ηλικιακού ορίου εκλογιμότητας σε καταστατικά όργανα αθλητικής ομοσπονδίας.

Κατάργηση της πρόβλεψης ότι για την πλήρωση του μέγιστου αριθμού θητειών σε επώνυμες θέσεις Δ.Σ. αθλητικής ομοσπονδίας αρκούν και μερικές θητείες. Πλέον οι θητείες θα πρέπει να είναι πλήρεις και σε κάθε περίπτωση να έχουν συμπληρωθεί 12 χρόνια στη θητεία του προέδρου και 8 χρόνια στις θητείες του αντιπροέδρου, του γραμματέα και του ταμία.

Υποχρέωση ορισμού ενός (1) Υπευθύνου Σχολικού και Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, ενός (1) Υπευθύνου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Κούρος και έναν ενός (1) Υπευθύνου Αθλητικής Ακεραιότητας στο ΔΣ κάθε αθλητικής ομοσπονδίας.

Πρόβλεψη υποχρεωτικής υποβολής γραπτού αιτήματος λέσχης φιλάθλων προς ΠΑΕ για την αναγνώριση της πρώτης από τη δεύτερη.

Παράταση της εφαρμογής της υποχρέωσης απασχόλησης προπονητή από 1-7-2026.

Προστίθεται προθεσμία 2 εργάσιμων ημερών για την κλήση από τη ΔΕΑΒ ενός ελεγχόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου και καθορίζεται χαμηλότερο πλαίσιο διοικητικού προστίμου από 1.000 μέχρι 50.000 ευρώ αν πρόκειται για πράξη βίας που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Επεκτείνεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων από τη ΔΕΑΒ και σε περιπτώσεις αφής (ανάμματος) πυρσού μέσα σε κλειστή αθλητική εγκατάσταση ακόμη και αν δεν ακολουθήσει ρίψη αυτού.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή