Xατζηαποστόλου: Όταν επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα θα θρηνήσουμε θύματα - Δεν μπορεί η πολιτεία να κάνει αναδιάρθρωση

Print Friendly, PDF & Email

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, έκανε την Παρασκευή 4 Ιουνίου, έκανε έναν δημόσιο απολογισμό της παρουσίας του από την δεκαετία του ’80 στην προεδρία της ΕΠΣ Κιλκίς και από την δεκαετία του ’90 στην ΕΠΟ, με αφορμή  την παραίτησή του από την ΕΠΣ Κιλκίς. Μίλησε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την πολιτική και τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ μετά από το κάλεσμα του προέδρου του Ιβάν Σαββίδη.

Ακολουθούν όσα είπε σε απόδοση του SoccerPlus

Για την παρουσία του στην Ενωση του Κιλκίς: «Δώδεκα εκλογικές διαδικασίες και τις είχαμε κερδίσει όλες πλην μίας. Ακόμη και το 2018, που δεν ήμουν υποψήφιος, τις κερδίσαμε. Και κάναμε πέρυσι τις συμπληρωματικές για να αποκατασταθώ. Θεωρώ ότι και το 2018 συμμετείχα στις εκλογές. Όταν είχαμε αναλάβει το 1980 είχαμε 42 σωματεία και φτάσαμε μέχρι τα 95. Σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε τόσα σωματεία. Σε όλα τα χώρια, παρά την αντιπαλότητα που υπήρχε, υπήρχε και μία ζωντάνια. Συναντιόμαστε σε διάφορες εκδηλώσεις, ήμασταν πάντα κοντά, ένας συνεχής αγώνας. Όλα αυτά μας έδιναν δύναμη να τρέχουμε. Είχαμε όρεξη πολύ για δουλειά. Τη μικτή μας την πήγαμε 14 φορές σε τουρνουά στο εξωτερικό»

Η μεγαλύτερη του λύπη από την ενασχόλησή του με τα διοικητική του ποδοσφαίρου: «Η λύπη μου η μεγάλη είναι όταν ο Γιώργος Φλωρίδης κυνηγούσε τους Μητροπουλαίους και έπιασε και εμένα η μπόρα. Θεωρούσε ότι ήμουν παιδί της “παράγκας”. Όμως 4 Δεκεμβρίου το 2001 βγήκα στην ΕΡΑ Σπορ, στον Γιώργο Τραπεζανίδη και είπα ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να διοικείται από εξωδιοικητικούς παράγοντες και τότε διώξαμε τον Αλεξανδρίδη και με τον Βασίλη Γκαγκάτση πήραμε την ομοσπονδία στα χέρια μας και δουλέψαμε. Εγώ προσφέρθηκα να βοηθήσω στον Φλωρίδη να καθαρίσει την “παράγκα” αλλά δεν το δέχθηκε. Του είπα μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά θεώρησε καλό να σταθεί απέναντί μου».

Η πορεία του στην ΕΠΟ: «Το 1997 στην περίεργη Γενική Συνέλευση αν ήμουν στην “παράγκα” θα είχα βγει. Βλέπαμε τις αηδίες που που γίνονταν εκεί αλλά δε συμμετείχαμε. Δεν βγήκα. Βγήκα μετά το 2000. Τότε ο πανούργος αυτός άνθρωπος, ο Θωμάς Μητρόπουλος, που ήλεγχε την “παράγκα”, μου είπε Βασίλη ανέλαβε την τεχνική επιτροπή των εθνικών. Το 2009 ήταν να βγω πρόεδρος. Ήμουν αναπληρωτής και αντικατέστησα τον Βασίλη Γκαγκάτση για 60 ημέρες. Τελικά δεν βγήκα, διότι υπήρχαν συμφέροντα. Το 2011 ο Πιλάβιος ζήτησε, δεν ξέρω με ποιανού εντολή, να γίνω απλός σύμβουλος. Με αποκαθήλωσαν δηλαδή. Και μετά τρέχαμε στα δικαστήρια γι΄ αυτήν τη βλακεία. Γιατί αν ήμουν δίπλα στον Πιλάβιο, εγώ δεν θα τον άφηνα να δίνει λεφτά σε εκείνη την περιβόητη επιτροπή με την κάρτα υγείας. Θα τον προστάτευα, γιατί τον είχα προστατεύσει σε πολλά θέματα. Το 2012 κατεβήκαμε ξανά με τον Γκαγκάτση να πάρουμε την ομοσπονδία, πήραμε 21 Ενώσεις από τις 53-54 και τελείωσε εκεί η παρουσία μας».

Για τη μείωση των ερασιτεχνικών σωματείων: «Πρώτον φταίει η αστυφιλία, έκλεισαν σχολεία και ερήμωσαν χωριά. Μετά χάθηκε η διαπροσωπική σχέση λόγω της τεχνολογίας, τώρα μιλάμε μόνο μέσω μέιλ. Και βέβαια η οικονομική κρίση».

Για την εξάρτηση που έχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σήμερα είναι έρμαιο των τηλεοπτικών καναλιών και της πολιτείας (ΕΡΤ, ρύθμιση για τα έσοδα από στοιχηματικές). Δεν μπορεί όμως η πολιτεία να κάνει αναδιαρθρώσεις κατηγοριών. Βλέπω ότι πάμε σε νέα αναδιάρθρωση. Θα φανεί σε δύο χρόνια αν είναι σωστή. Τα σωματεία λόγω της οικονομικής εξάρτησης που έχουν, υποχώρησαν όλα. Πρώτη που προσπάθησε να κάνει αναδιάρθρωση ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ξεσηκωθήκαμε όλοι τότε. Συνέχεια ασχολούνται με το ποδόσφαιρο οι πολιτικοί. Δεν ξέρω έχει μέλι η ομοσπονδία; Το ποδόσφαιρο πραγματικά δημιουργεί αυτήν τη διαφθορά ή το βρίσκουν πιο ευάλωτο; Ο μόνος υπουργός που ανακάλεσε για τη συμπεριφορά του είναι ο Γιώργος Λιάνης. Κανείς άλλος υπουργός δεν βγήκε να πει η ομοσπονδία έχει δίκιο».

Για την τοξικότητα που υπάρχει: «Η αντιπαλότητα και ο βρώμικος ανταγωνισμός απαξιώνει το προϊόν. Δεν το καταλαβαίνουν οι παράγοντες. Άμα μεταξύ σας μαλώνετε δεν γίνεται τίποτα. Αν δεν έχεις καλές ομάδες δεν έχεις και καλό προϊόν. Ανακοινώσεις ο ένας, ανακοινώσεις ο άλλος. Η τοξικότητα είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Για το Μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ: «Σήμερα ο υπουργός κάνει πολύ καλό έργο στο κομμάτι του Μητρώου των σωματείων. Έγινε ένα νοικοκύρεμα, που θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και πιο μαλακά. Να μικρύνει τη γραφειοκρατία, διότι χρειάζονται 29 δικαιολογητικά. Ανεξάρτητα από αυτό όμως είναι μία νοικοκυρεμένη ενέργεια».

Για την έλλειψη επενδυτών: «Δεν έχει επενδυτές το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς που έρχονται απ’ έξω. Στον ΠΑΟΚ είναι ευλογία που ήρθε ο Σαββίδης. Θα μπορούσε να ήταν ευλογία και ο Καλτσίδης, που είχε ακουστεί μία δόση για τον Αρη. Γενικώς όμως δεν υπάρχουν. Περιμένουμε την πολιτεία. Δεν μπορούν να κάνουν κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Πράγματα, που εμείς με τον Βασίλη, τότε τα επιβάλλαμε. Βέβαια ήταν και ο Κόκκαλης που μπορούσε να επιβληθεί τότε στους υπόλοιπους. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν αδύνατοι και ο Παναθηναϊκός έτσι κι έτσι. Τροχοπέδη για το ποδόσφαιρο η τοξικότητα που επικρατεί σήμερα.»

Για το πειθαρχικό δίκαιο: «Οι κρίσεις δεν είναι ίδιες για όλα τα σωματεία. Είναι ένα περίεργο πράγμα. Όταν ήμουν πρόεδρος στην πειθαρχική επιτροπή, ότι έπεφτε κάτι στην αντίληψή μας τους καλούσαμε όλους σε απολογία. Σήμερα ο κ. Σιμιτζόγλου όποιον θέλει καλεί, όποιον θέλει δεν τον καλεί. Δεν ξέρω τι γίνεται.»

Για την οπαδική βία και την “οπαδική δημοσιογραφία”: «Αν ανοίξουν οι πύλες στα γήπεδα και μπούνε μέσα φίλαθλοι και φύγει η πανδημία, θα κλάψουμε και θύματα. Θα έχουμε πρόβλημα. Η οπαδική δημοσιογραφία, μεγάλη μάστιγα…»

Για την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ: «Ευλογία και τιμή να κλείσω την καριέρα μου σε αυτό το μεγάλο σωματείο. Με τίμησε ο πρόεδρος μας, ο Ιβάν Σαββίδης, όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε θέλω να έρθεις να βοηθήσεις. Με βοήθησε πραγματικά να κλείσω την ποδοσφαιρική μου παρουσία σε αυτήν την ομάδα που αγαπώ πολύ. Ηταν πολύ μεγάλη μου χαρά».

Για τη φιλοδοξία του να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ: «Αν δεν έβγαζε το πλαφόν της ηλικίας ο Αυγενάκης για να μας στείλει στο πυρ το εξώτερον. Να ξέρετε δεν υπάρχει μακροβιότερος πρόεδρος από εμένα. Φιλοδοξούσα να γίνω πρόεδρος ή αντιπρόεδρος, αλλά μας έκοψε τον δρόμο και ο Σαββίδης μου είπε έλα να βοηθήσεις εμάς και πήγα εκεί».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή