"Ξεκάθαρη περίπτωση" το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, κακώς δεν αποβλήθηκε ο Βιερίνια, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα

In time / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο κριτής του Master Ref, Hρακλής Τσίκινης χαρακτήρισε πολύ καλή την διαιτησία του Καραντώνη στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός, όπως και του Βάτσιου στο Περιστέρι, όπου όμως δεν έλειψαν κάποια λάθη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ναούμ Μιντιούρης συμφώνησε με τις αποφάσεις του Παπαδόπουλου στη Λεωφόρο, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ, ενώ αντίθετα τόνισε πως ο Ευαγγέλου υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος, καθώς δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα Σμύρνης στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, φάση που δεν είδε ούτε το VAR.

Τέλος, ο Κώστας Ακρίδας είπε πως ο Βιερίνια έπρεπε να έχει αποβληθεί, για το χτύπημά του στον Περέα, με απευθείας κόκκινη κάρτα, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Βόλο.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2 Διαιτητής: Καραντώνης, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Πολύ καλή η διαιτησία του Καραντώνη, μπήκε στην φιλοσοφία του παιχνιδιού, δεν ασχολήθηκε σχεδόν κανένας με την διαιτησία. Πολύ καλή συνεργασία με τους βοηθούς.

Μία φάση που μπορούμε να συζητήσουμε είναι αυτή του πέμπτου λεπτού, με τον επιθετικό του Παναιτωλικού Ντίαζ να ζητάει πέναλτι. Δεν υπάρχει παράβαση, διότι η επαφή που υπάρχει από τον Ρέαμπτσιουκ είναι τέτοια που δεν οδηγεί στην πτώση του. Πολύ σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι και σωστά δεν παρενέβη το VAR καθώς δεν υπήρχε εξώφθαλμο λάθος.

Πολύ καλός ο Καραντώνης στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: ΠΑΟΚ – Βόλος 3-1 Διαιτητής: Τζήλος, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 28′ υπάρχει ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Ριένστρα σε γύρισμα του Σφιντέρφσκι. Το χέρι είναι σε μη φυσιολογική θέση και σωστά δόθηκε η παράβαση.

Στο 52′ ο Βιερίνια έπρεπε να αποβληθεί καθώς χτυπάει με το χέρι του εκτός φάσης στο πρόσωπο τον επιθετικό του Βόλου, Περέα.

Στο 58′ σωστά ο β’ βοηθός Χριστάκογλου ακύρωσε το γκολ του Ίνγκασον, αφού ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με εξαίρεση την φάση της κόκκινης κάρτας που κακώς δεν δόθηκε στον Βιερίνια, ήταν  σχετικά καλή η διαιτησία του Τζήλου. Ήταν κοντά στις φάσεις.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 0-1 Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Φωτιάς, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 9′ υπάρχει πέσιμο του Μπαράλες μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα μετά από εκτέλεση κόρνερ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια παράβαση. Σωστά ο Ευαγγέλου άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Στο 17′ σωστά ακυρώνεται από τον β’ βοηθό Σινιοράκη το γκολ που πέτυχε ο Φατιόν του Απόλλωνα, διότι ο σκόρερ κατά την εκτέλεση του φάουλ ήταν σε θέση οφσάιντ. O VAR Φωτιάς επιβεβαίωσε την παράβαση.

Στο 47′ σε εκτέλεση πλαγίου άουτ υπέρ του Απόλλωνα, ο Φατιόν προσπαθεί να κοντρολάρει την μπάλα με το στήθος, όμως ο αμυντικός που βρίσκεται πίσω του απλώνει το χέρι του και αλλάζει την πορεία της μπάλας. Υπάρχει παράβαση πέναλτι που δεν σημείωσε ο διαιτητής Ευαγγέλου, ο οποίος βρισκόταν σε δύσκολη θέση για να αντιληφθεί την παράβαση, την οποία δεν αντιλήφθηκε ούτε ο α’ βοηθός Σπυρόπουλος, ούτε ο VAR Φωτιάς.

Πλην της τελευταίας φάσης δεν είχε άλλα προβλήματα η διαιτησία του Ευαγγέλου.

Βαθμολογία: 7.90

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0 Διαιτητής: Βάτσιος, Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε αυτό το παιχνίδι είχαμε πολλές φάσεις για τον διαιτητή Βάτσιο. Θεωρώ πως στα περισσότερα σφυρίγματα ήταν σωστός, είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς και όπου χρειάστηκε το VAR παρενέβη.

Στο 26′ όντως η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Γούτα ύστερα από σουτ παίκτη του ΟΦΗ, αλλά είναι τόσο κοντινή η απόσταση της μπάλας από το χέρι, που είναι σχεδόν ακαριαίο το χτύπημα. Θεωρώ πως το χέρι δεν είναι σε τέτοια έκταση που να δικαιολογεί παράβαση, οπότε θα συμφωνήσω με με τον διαιτητή που έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, σε μία δύσκολη φάση.

Στο 29′ σωστά ακυρώνεται το γκολ του Γρίβα από τον β’ βοηθό Νατσιόπουλο για οφσάιντ του παίκτη του ΟΦΗ. Είναι πάρα πολύ οριακή η φάση. Χρειάστηκε το VAR για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση, που έστω και οριακά υπάρχει, επομένως σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

Στο 35′ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Αγκάγιεφ του Ατρομήτου, διότι πήρε την μπάλα με το χέρι. Ο κανονισμός λέει ότι δεν μπορεί να μπει γκολ όταν υπάρχει άμεση επαφή με το χέρι του επιθετικού.

Στο 45′ υπάρχει ένα ξεκάθαρο φάουλ σε μία διεκδίκηση της μπάλας σε παίκτη του ΟΦΗ, ο Βάτσιος δεν το δίνει και στη συνέχεια γίνεται αντεπίθεση του Ατρομήτου, όπου παραλίγο να σκοράρει, με την φάση να ακυρώνεται για οφσάιντ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει κάνει λάθος ο Βάτσιος, έπρεπε να δώσει το φάουλ.

Στο 52′ σωστά δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο του ΟΦΗ με αποτέλεσμα να αποβληθεί, διότι κάνει προβολή ψηλά, στην γάμπα του αντιπάλου του και είναι ριψοκίνδυνο παίξιμο.

Βαθμολογία: 8.10

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ 2-0 Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 23′ ο α’ βοηθός Νικολακάκης ανακόπτει χωρίς να υπάρχει οφσάιντ την επιθετική προσπάθεια της ΑΕΛ.

Στο 45′ ο β’ βοηθός Κόλλιας σταματάει χωρίς να υπάρχει οφσάιντ επιθετική προσπάθεια του Παναθηναϊκού.

Στο 94′ μία πάρα πολύ δύσκολη φάση για βοηθό και διαιτητή ήταν η επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Παναθηναϊκού. Σωστά ο α’ βοηθός Νικολακάκης άφησε την φάση να εξελιχθεί, καθώς δεν υπάρχει οφσάιντ του Καμπετσή, κάτι που επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο VAR Γκορτσίλας.

Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου, πρέπει όμως να αφήνει περισσότερο το παιχνίδι να παίζεται και να μην σφυρίζει τόσο τακτικά, με αποτέλεσμα να κόβεται ο ρυθμός των ομάδων.

Βαθμολογία: 8.20

Καμία δημοσίευση για προβολή