Ξέσπασμα Γρατσάνη κατά Κλάτενμπεργκ: “Θέλει να διαλύσει ότι έχει μείνει όρθιο στην Ελληνική Διαιτησία”

Ο διαιτητής Γρατσάνης
Print Friendly, PDF & Email

Κώλυμα μέχρι το τέλος της σεζόν έστειλε ο διαιτητής SL1 Ευ. Γρατσάνης, μέσω δήλωσης με την οποία στρέφεται κατά του προέδρου της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για τους ορισμούς ξένων διαιτητών.

Ο Γρατσάνης στις δέκα πρώτες αγωνιστικές ορίστηκε πρώτος διαιτητής μόνο σ’ έναν αγώνα. Την περασμένη Κυριακή σφύριξε στο στον αγώνα ΠΑΟ Β – ΑΕΚ Β για τη SL2, ενώ για τη δέκατη αγωνιστική ορίστηκε τέταρτος στον αγώνα Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ορίστηκαν Ισραηλινοί διαιτητές.

Ανακυτικά η δήλωση Γρατσάνη:

Μαρκ,

Κατόπιν πολλών ετών παρουσίας μου στους πίνακες εθνικών κατηγοριών νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όντας πλέον και διαιτητής Α κατηγορίας, να ξέρω πότε η κατάσταση τελματώνει και πότε υπάρχει διαδικασία βελτίωσης. Εσύ με τις κινήσεις σου δείχνεις ξεκάθαρα ότι την παρουσία σου σαν επικεφαλής της Ελληνικής διαιτησίας την βλέπεις αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο δικής σου προβολής.

Όταν το καλοκαίρι μείωνες τους πίνακες της κατηγορίας που ανήκω, επιχειρηματολογούσες ότι το κάνεις για να έχουν όλοι οι Έλληνες διαιτητές περισσότερες εμπειρίες μέσα από τις συμμετοχές.

Πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι αν ήταν στο χέρι σου θα όριζες σε όλα τα παιχνίδια ξένους διαιτητές. Δεν έχεις προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση σε αυτήν τη διαδικασία, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις σου.

Όλο αυτό τουλάχιστον εμένα προσωπικά με μειώνει και σαν άνθρωπο και σαν διαιτητή.

Μην ξεχνάς ότι φιλοξενείσαι σε μία χώρα που έχει βιώσει για πολλά χρόνια την κηδεμονία με την κακή έννοια του όρου.

Όμως έχει να επιδείξει διαχρονικά πνεύμα πολιτισμού και ευγενούς αθλητισμού. Η προσωπική μου διαδρομή στο χώρο (την οποία ούτε γνωρίζεις, ούτε προσπάθησες να γνωρίσεις – εξάλλου δεν έχω κυκλοφορήσει ακόμα την αυτοβιογραφία μου) δεν μου επιτρέπει με αυτές τις συνθήκες να συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που θέλει να διαλύσει ότι έχει μείνει όρθιο στην Ελληνική Διαιτησία.

Μειώνεις τους Έλληνες διαιτητές με την παρουσία σου, ενώ με το όνομα που έχεις θα έπρεπε να τους ανεβάζεις το γόητρο.

Όταν επομένως αποσυρθείς από την Ελληνική πραγματικότητα θα επανεξετάσω και εγώ τη στάση μου.

Σίγουρα η Διαιτησία θα υπάρχει και χωρίς εμένα. Όπως υπήρχε και πριν. Όσο για το μετά, με τις συνθήκες που εσύ επιβάλλεις δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Όπως και εσύ δεν πρέπει να είσαι τόσο υπερήφανος με το γεγονός ότι τους φετινούς πρώτους μήνες του πρωταθλήματος έχει ήδη αποχωρήσει ένας Διεθνής διαιτητής και άλλος ένα δηλώνει ότι σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Το κώλυμα μου ισχύει από Σήμερα μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Και ασφαλώς δεν θα παραστώ στον Αγώνα του Σαββάτου. Εξάλλου αν δεν έχεις εναλλακτική Ελληνική επιλογή θα καταλήξεις σε Αλλοδαπό συνάδελφο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γρατσάνης Βαγγέλης

Διαιτητής Α κατηγορίας

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή