Ψηφίζεται η τροπολογία για τα πρωταθλήματα – Aνοίγει ο δρόμος για αναδιαρθρώσεις

Print Friendly, PDF & Email

Τροπολογία για τον τρόπο ολοκλήρωσης των αθλητικών διοργανώσεων της περιόδου 2019–20 κατάθεσε στη Βουλή και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που ψηφίζεται την Παρασκευή 23/4, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης,

Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις, να τροποποιήσουν με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20) και ανοίγει ο δρόμος για αναδιαρθρώσεις αφού γίνεται αναστολή ισχύς των σχετικών διατάξεων άρθρων 101 και 103 του ν. 2725/99.

Η διάταξη προβλέπει ότι “επιτρέπεται η κατ΄εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων. Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα της κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο”.

Στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως προκύπτει ζήτημα λήξης «και καθ οιονδήποτε τρόπο περάτωσης, όπως και ολοκλήρωσης των προσωρινώς διακοπεισών αθλητικών διοργανώσεων, μετά την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν».

Τονίζει ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει ειδική νομοθετική πρόβλεψη ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες αρχές τόσο για τη θεσμοθέτηση των κανονισμών των πρωταθλημάτων όσο και για τη διοργάνωση των πάσης φύσεως αθλητικών διοργανώσεων να τροποποιούν τους σχετικούς κανονισμούς και τις αντίστοιχες προκηρύξεις ενώ υπογραμμίζει ότι «για λόγους ταχύτητας, ευελιξίας και αποφυγής συναθροίσεων μεγάλου αριθμού φυσικών προσώπων σε ένα χώρο, ορίζεται ότι οι αποφάσεις για τις άνω τροποποιήσεις θα λαμβάνονται από τα οικεία διοικητικά συμβούλια ή τις εκτελεστικές επιτροπές, κατά περίπτωση, και δεν θα εγκρίνονται, ούτε θα επικυρώνονται από γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης».

Το επίσημο έγγραφο από τη σελίδα της Βουλής

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή