Υποψίες για παρέμβαση του προέδρου της FIFA σε εισαγγελική έρευνα

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο φέρεται ότι άσκησε παρέμβαση στα καθήκοντα του Ελβετού γενικού εισαγγελέα, προκειμένου να παρακάμψει έρευνα, όπως ανέφερε τη Δευτέρα (27/4) η ελβετική εφημερίδα La Tribune de Genève .

Η εισαγγελία ξεκίνησε να ερευνά στις αρχές του 2016, λίγο μετά την εκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο ως προέδρου της FIFA, μία σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε offshore εταιρεία την εποχή που ακόμη ήταν επικεφαλής νομικός σύμβουλος της UEFA.

Σύμφωνα με την Tribune de Genève, ο Ινφαντίνο απευθύνθηκε στον παιδικό του φίλο, Ρινάλντο Άρνολντ , ο οποίος είχε γίνει εισαγγελέας στο Haut-Valais, στην περιοχή καταγωγής τους. «Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ότι είναι προς το συμφέρον μου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα το συντομότερο δυνατό, να καταστεί σαφές ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα», φέρεται να ανέφερε σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποκάλυψε η εφημερίδα.

Ο Άρνολντ, ο οποίος είχε ήδη βοηθήσει σε μία πρώτη συνάντηση μεταξύ του γενικού εισαγγελέα Μισέλ Λομπέρ και του Ινφαντίνο , απάντησε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνάντηση σε δύο εβδομάδες. Εάν θέλετε, μπορώ και πάλι να σε συνοδεύσω».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2016, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το περιεχόμενό της παραμένει άγνωστο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή