ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΜΕΔΟ: Παρέμβαση εισαγγελέα μόνο σε ποινικό επίπεδο – Νοοr one: Δύο νέοι άγνωστοι μάρτυρες

Print Friendly, PDF & Email

Αίσθηση προκάλεσε η υπόθεση ξυλοδαρμού του παίκτη του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος αρχικά κατήγγειλε πιθανή εμπλοκή παράγοντα των Πειραιωτών, δήλωση που εν συνεχεία ανασκεύασε.

Το ερώτημα που δημιουργείται πλέον είναι πώς θα κινηθεί η Δικαιοσύνη απέναντι στη συγκεκριμένη υπόθεση και αν θα παρέμβει ο εισαγγελέας για περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η “Δίκη στο Open”, ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος αναμένεται να δώσει παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα σε ποινικό επίπεδο, μετά τις μηνύσεις που κατατέθηκαν από τον ποδοσφαιριστή το περασμένο Σάββατο.

Αντίθετα, ο κ. Σπυρόπουλος, που εκτός από εισαγγελέας ποινικής δίωξης είναι και  ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει πειθαρχική διαδικασία, από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ανασκεύασε τις δηλώσεις του, την επόμενη μέρα.

Εφόσον, πάντως, προκύψει εμπλοκή ποδοσφαιρικού παράγοντα μέσα από την έρευνα, τότε μπορεί να διατάξει έρευνα και σε αθλητικό επίπεδο.

Νοοr one: Δύο νέοι άγνωστοι μάρτυρες

Σε σημαντική αποκάλυψη για την παρουσία δύο νέων αγνώστων μαρτύρων για την περιβόητη υπόθεση  του «Noor One» προχώρησε ο Πάρις Κουρτζίδης, δημοσιογράφος και πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων, μιλώντας στη “Δίκη στο Open”.

«Υπάρχουν δύο νέοι άγνωστοι μάρτυρες για το Noor One. Ενας που ήταν οδηγός και πρώην συνεργάτης του Ιρανού Ζιντάστι και υποστηρίζει ότι είναι σε θέση  να αναγνωρίσει τον ‘Σίσκο’. Ενας ακόμη μάρτυρας που είναι εμπλεκόμενος, έχει κατηγορηθεί και έχει κάνει φυλακή και είναι μόνιμος κάτοικος του Ντουμπάι. Δεν είναι σε γνώση του τι περιείχε το ναρκοπλοίο και κατάφερε και αποφυλακίστηκε. Ο ένας είναι  Ιρανός και ο άλλος Άραβας. Είχα δείξει βάρος σε αυτή την έρευνα, έφτασα στις παρυφές αυτών των ανθρώπων, με προσέγγισαν και θέλησαν να δώσουν κάποιες πληροφορίες, Αυτό πρέπει να μεταφερθεί στη δικαιοσύνη. Οι ενστάσεις τους είναι πως δεν έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Δεν έχουν ακόμη καταθέσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρτζίδης, που παράλληλα διερωτήθηκε τι συμβαίνει με την κατάθεση του τελευταίου θύματος της υπόθεσης, Βασίλη Γεωργιάδη, αλλά και με τον κατηγορούμενο Ριγκαμπάτι, που σε λίγο καιρό είναι πιθανό να αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου που βρίσκεται προφυλακισμένος.

Παραγράφηκαν από τον Άρειο Πάγο χρέη 445.000 ευρώ ιδιοκτήτη ΠΑΕ SL1 προς το Δημόσιο!

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παραγραφούν τα χρέη που είχε δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και έφταναν τις 445 χιλ. ευρώ! 

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ της Super League 1 είχε αγοράσει το 2008 μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας. 

Δημιούργησε χρέη προς το Δημόσιο και δύο δικαστήρια αποφάσισαν ότι πρέπει να τιμωρηθεί με φυλάκιση 18 μηνών.

Η απόφαση κατέστη τελεσίδικη πέρυσι, αλλά στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης είχε αγοράσει άλλη ομάδα.

Προχώρησε σε αναίρεση στον Αρειο Πάγο, η οποία εκδικάστηκε προ ημερών και αποφασίστηκε ότι το αδίκημα παραγράφηκε γιατί είχε τελεστεί τον Ιανουάριο του 2013.

Ο νόμος 1882/90 (άρθρο 25) προβλέπει ότι κάθε χρέος προς το Δημόσιο είναι πλημμέλημα.

Πάντως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε δώσει την άδεια στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να αγοράσει τις μετοχές της ομάδας του, παρότι βεβαιώθηκε  από την Εφορία το χρέος των 445 χιλ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή