Ζαννιάς: Γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει απομακρύνει τον Αυγενάκη από τη θέση του;

Print Friendly, PDF & Email

Ο Θανάσης Ζαννιάς, Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξή του μίλησε με αιχμηρά σχόλια για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ αναφέρθηκε και στο “αυτοδιοίκητο” και το τι πρέπει να γίνει για να το διασφαλίσει ο αθλητισμός.

Αναλυτικά:

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον χώρο του Αθλητισμού αν ο κος Αυγενάκης μείνει στην θέση του;

Ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής, παρακολουθώντας την πολιτική της Κυβέρνησης, ασκεί ουσιαστική και εποικοδομητική κριτική, καταθέτει προτάσεις και παρεμβαίνει με συνεχείς ανακοινώσεις, για τις οποίες δικαιώθηκε και δικαιώνεται με τις παλινδρομήσεις, τα λάθη και τις σκοπιμότητες του Υφυπουργού, ο οποίος διαρκώς επικαλείται τον Πρωθυπουργό και δυστυχώς παραμένει στη θέση του. O Υφυπουργός μη έχοντας καμία σχέση με τον Αθλητισμό, κρίνοντάς τον από τις ενέργειές του, εάν παραμείνει θα επέλθει το τελικό χτύπημα στο αθλητικό οικοδόμημα.

Πιστεύετε πως πρέπει να παραιτηθεί ο κος Αυγενάκης; Θα αλλάξει ενδεχομένως η λογική που μέχρι σήμερα ακολουθείται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Ως νέος άνθρωπος ειλικρινά αναρωτιέμαι πως ο Πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται στα γήπεδα 4 φορές την εβδομάδα αφήνει ακόμη τον Υφυπουργό και δεν τον έχει απομακρύνει από τη θέση του;

Εδώ και ενάμιση χρόνο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανακολουθία λόγων και πράξεων του και της προσωπικής επικοινωνιακής πολιτικής του, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ακόμη και σε αγωνιστικό αυτοκίνητο έγινε συνοδηγός διάσημου οδηγού στην Πάτρα, για να «τρέξει» στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί την καρέκλα του για την άκρατη προβολή του, φέρνοντας επί ένα χρόνο διατάξεις σε άσχετα Νομοσχέδια, με πρόσχημα τη διαφύλαξη της διαφάνειας. Καταργώντας ουσιαστικά κωλύματα που ήταν υπέρ της διαφάνειας και κατά της δημιουργίας οικονομικών συναλλαγών. Προσπάθησε και προσπαθεί ακόμη και σήμερα, με καθαρά πολιτικά κριτήρια, να δημιουργήσει αντιπολιτευτικές ομάδες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, που θέλει να ελέγξει, διχάζοντας την Αθλητική Οικογένεια.

Για να πετύχει το στόχο του, διέσυρε συγκεκριμένα ισχυρά πρόσωπα στον Αθλητισμό, ακόμη εμπλέκοντας και ενδοοικογενειακές αντιθέσεις στην Κυβέρνηση και περιπαίζοντας τη Βουλή με λεκτικά παιχνίδια, όπως στην αναδρομικότητα των θητειών των στελεχών Ομοσπονδιών τον Νοέμβριο του 2019, που την πήρε πίσω στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και άλλα διατύπωσε στο τελικό κείμενο του νόμου, κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους του Βουλευτές, όπως ακούσαμε πρόσφατα σε ομιλίες στη Βουλή.

Ήρθε η ώρα να μπει «φρένο» στο παραλήρημα νομοθετικού έργου, με τη Βουλή να σύρεται τόσες φορές σε ψήφιση κατακερματισμένων διατάξεων για τον Αθλητισμό.

Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν οι κανόνες της καλής νομοθέτησης, να γίνονται με  θεσμικές παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, στο πόδι!, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος διαβούλευσης, και μάλιστα να εισάγονται «νύχτα» ρυθμίσεις φωτογραφικού χαρακτήρα.

Πως μπορεί ο αθλητισμός να διασφαλίσει το λεγόμενο και πολυπόθητο “αυτοδιοίκητο”; Πότε πρέπει να παρεμβαίνει η Πολιτεία;

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον Αθλητισμό οφείλουν να έχουν πλήρη επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων του χώρου, της Διεθνούς αθλητικής έννομης τάξης  και να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες που διέπουν  το κράτος δικαίου.

Στα αιφνιδιαστικά και αποσπασματικά νομοθετήματα του Υφυπουργού καταργείται το Αυτοδιοίκητο των Αθλητικών Φορέων, ειδικότερα στις εκλογικές διαδικασίες με την εργαλειοποίηση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και τα αποτελέσματά ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται, δημιουργώντας διαμάχες και τριβές σε ολόκληρο το φάσμα του Ελληνικού Αθλητισμού, με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες ακόμη και με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.).

Η Πολιτεία πρέπει να ασκεί έλεγχο στα χρήματα με τα οποία επιχορηγεί τους Αθλητικούς Φορείς, να αξιολογεί τη συμμετοχή και τα αγωνιστικά αποτελέσματα και να ενισχύει την έντιμη διακυβέρνηση, όπως κι αν εκφράζεται αμείβοντάς την.

Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι ανθρώπινες και βέβαια όπου υπάρχει αδιαφάνεια να υπάρχει άμεση τιμωρία, μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται.

Βλέπουμε εδώ και καιρό μια προσπάθεια αποδόμησης του Ελληνικού Αθλητισμού και ιδιαίτερα της Ε.Π.Ο από τον κο Αυγενάκη και τους συν αυτώ… Για ποιο λόγο πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό;

Όταν δεν γνωρίζεις το αντικείμενο και οι γνώσεις σου για τον Αθλητισμό περιορίζονται στη γειτονιά σου, ούτε καν στον πολιτισμένο Νομό που εκλέγεσαι,- κι όταν τον χρησιμοποιείς για το εγώ σου, η  αποδόμηση του είναι αναπόφευκτη.

Ακόμη κι αν δεν ξέρεις κάτι ρωτάς για να το μάθεις. Εδώ ούτε αυτό συμβαίνει. Υπάρχουν φώτα κλειστά και μάτια που κοιτάζουν στραβά.

Η έλλειψη γνώσης, οι εμμονές και η επιδίωξη του Υφυπουργού να χειραγωγήσει τις επερχόμενες εκλογές και να εγκαταστήσει διοικήσεις με τους αρεστούς του στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, απαξιώνουν τόσο τον Επαγγελματικό όσο και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Τέτοιες συμπεριφορές, θυμίζουν και μοιάζουν με σύνδρομα που δεν ελέγχονται!

Με το αψυχολόγητο και πρωτοφανές δελτίο τύπου στις 26 Οκτωβρίου πυροβόλησε τα πόδια του αλλά και την ύπαρξη του Υφυπουργείου. Στοχοποίησε όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τους εθελοντές που τα διοικούν, λέγοντας ότι από 5.344 σωματεία μόνο 91 πληρούν τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια. Κατά τα λεγόμενά του η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων είναι σφραγίδες. Και τώρα έρχεται, προφανώς με πίεση άνωθεν να χρηματοδοτήσει όλα τα σωματεία οριζόντια. Ακόμη και τις σφραγίδες!, που όμως επιδιώκει να μην ψηφίσουν στις εκλογές.

ΠΗΓΗ: thesocialist.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή